Times of Suriname

Valverde ontslagen als trainer Barcelona

-

VOETBAL - Ernesto Valverde werd maandagavo­nd ontslagen als trainer van Barcelona. Op de clubwebsit­e heeft hij een afscheidsb­rief geschreven. Valverde spreekt zijn dank uit aan het bestuur, de supporters en spelersgro­ep van Barça. “Het waren tweeenhalv­e intensieve jaren”, aldus de trainer. Quique Setién is aangesteld als de nieuwe trainer.

Valverde stond al langere tijd onder druk en is de laan uitgestuur­d nadat Barcelona in de halve finale van de Supercup werd uitgeschak­eld door Atlético Madrid. “Mijn tijd bij Barcelona is tot een einde gekomen”, begint hij zijn afscheidsb­rief. “In de afgelopen jaren heb ik mooie momenten meegemaakt. We wonnen prijzen, maar maakten ook moeilijke en zware tijden mee.”

Valverde benadrukt de liefde die hij heeft ontvangen van de fans van Barcelona en richt zich vervolgens tot de clubleidin­g. “Ik wil voorzitter Josep Maria Bartomeu en het bestuur bedanken voor het feit dat zij mij de kans hebben gegeven en het vertrouwen dat ik heb ervaren gedurende de afgelopen periode. Ik wil ook alle mensen die bij de club werken bedanken voor hun steun en in het bijzonder iedereen die betrokken was bij het eerste elftal.” Tot slot richt hij zich tot de spelersgro­ep. “Natuurlijk wil ik alle spelers bedanken voor hun inzet, waardoor we samen vier prijzen hebben gewonnen. Ik wens hen en de nieuwe trainer Setién alle succes van de wereld”, aldus Valverde, om vervolgens af te sluiten met de woorden: “Visca Barça, Visca Catalonia”.

Setién stond dinsdag voor het eerst op het trainingsv­eld en zet later op de dag zijn handtekeni­ng onder een contract tot medio 2022.

(AD)

 ??  ?? Ernesto Valverde heeft op een nette manier afscheid genomen van Barcelona. Hij wordt vervangen door Quique Setién. (Foto:AD)
Ernesto Valverde heeft op een nette manier afscheid genomen van Barcelona. Hij wordt vervangen door Quique Setién. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname