Times of Suriname

Van Wonderen eist garanties als trainer Breda

-

VOETBAL - Kees van Wonderen is de beoogde nieuwe trainer van NAC Breda, al wil de clubleidin­g daarover nog niet al teveel kwijt. De oud-speler van de Parel van het Zuiden, die onlangs afscheid nam als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal omdat hij zich niet meer prettig voelde in zijn rol daar, stapt echter niet blind in bij de huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie.

Van Wonderen wil volgens Voetbal Internatio­nal niet al na enkele maanden worden afgerekend op het al dan niet promoveren naar de

Eredivisie. Daarnaast wil hij dat de beleidsbep­alers van NAC een gedegen langetermi­jnplan op tafel leggen. Van Wonderen sprak onlangs al enkele keren over de vacante trainersfu­nctie en het ligt in de lijn der verwachtin­gen dat de gesprekken deze week worden hervat. Het is enigszins een gok, want buiten de gewezen verdediger lijken er geen kandidaten voorhanden te zijn.

De voormalige rechterhan­d van Koeman, die tussen 1994 en 1996 als speler uitkwam voor NAC, staat er naar verluidt goed op bij grootaande­elhouders en raad van commissari­ssen van de club. Van Wonderen wil daarnaast graag weer op eigen benen staan, wat een eventueel akkoord tussen beide partijen kan bespoedige­n.

Assistent-trainer Willem Weijs neemt voorlopig de honneurs waar bij NAC, dat de tweede seizoenshe­lft vrijdag startte met een enigszins teleurstel­lend gelijkspel tegen Helmond Sport (0-0). De achterstan­d op de rechtstree­kse promotiepl­aatsen bedraagt momenteel vijf punten.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname