Times of Suriname

Puwanani opent met zege

-

VOETBAL - Puwanani heeft in de openingswe­dstrijd van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) de drie punten gepakt. Het team won afgelopen weekend van Ispeak met 2-1. De aftrap werd verricht door de secretaris van de NGVB, John Muntslag.

In de eerste helft hebben beide teams tal van kansen gehad, maar ze benutten die niet. Hierdoor gingen de teams naar de kleedkamer­s met een blanco ruststand. In de tweede helft vielen er wel doelpunten. Ivanildo Pane en Jason Hoepel vonden het net voor Puwanani, terwijl Gito Bromikie de eer redde voor Ispeak. In de tweede ontmoeting kwamen Jong Aurora en Princo tegen elkaar uit. Jong Aurora toonde zich de betere en won met 3-1, na bij de rust met 1-0 te hebben voorgestaa­n. Jason Lugard (2x) en Ronaldinho maakten de doelpunten voor Jong Aurora. De tegentreff­er van Princo kwam van Miquel Harderwijk. In de derde wedstrijd regende het van doelpunten. Vasco de Gama won van Sentia met 5-3, na een 4-1 ruststand. Vasco Da Game en Sentia kwamen in de derde ontmoeting tot een regen van doelpunten. De doelpunten van Vasco Da Gama kwamen van Luis Carlos Da Silva Oliveira (3x), Clifford Hartman en

Terence Wachter. Voor Sentia waren het Denzel Jabini, Eferaldo Salauwma en Ritchie Jabini. Tourtonne All Stars (TAS) gaf in de slotfase een 3-2 voorsprong uit handen en verloor van Real Amek met 3-4. De doelpunten van Real Amek werden gemaakt door Aldahier Awsa (2x), Sergy Pokie en Fabio Pokie. Voor TAS maakten Maichel Kana, Xiomar Beeldstroo en Luis Ribero de doelpunten.

Zondag wordt de competitie voortgezet met de wedstrijde­n: Vasco da Gama-Princo, Puwanani-Real Amek, TASIspeak en Jong AuroraSent­ia.