Times of Suriname

Goevaloe neemt koppositie over van Arsenal

-

VOETBAL - Nieuwkomer Goevaloe heeft de koppositie overgenome­n van Arsenal, door de onderlinge strijd te winnen met 2-0. Goevaloe staat hierdoor alleen aan kop in de competitie van de Domburg Sportbond. De nieuwkomer heeft nu dertien punten. Arsenal zakt naar de tweede plaats en heeft nu tien punten.

Goevaloe begon goed aan de wedstrijd en opende al in de zesde minuut de score, door een doelpunt van Gielno Poeketie. Zaken werden nog beter voor de nieuwkomer, toen Stanisla Pansa het tweede doelpunt maakte: 2-0. Dit was ook de ruststand van de wedstrijd. In de tweede helft heeft Arsenal alles ingezet, maar het kon zijn kansen niet benutten. Zaken werden erger voor Arsenal, toen Dion Wortel de rode kaart kreeg. Goevaloe pakte hierdoor de zege en blijft nog ongeslagen.

De andere nieuwkomer, Redi Doti, boekte een zege op Kesizu 1: 6-3. Redi Doti nam een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jorge Markelo en Furgel Birambi. Kevin Flamingo verkleinde in de 27e minuut de achterstan­d voor Kesuzu 1, maar Sako Diso verruimde de voorsprong weer: 3-1. In de tweede helft tilden Birambi en Raytjen Wijngaarde de score naar 5-1. Kesuzu 1 gaf het niet op en Gregory Drielingen en Harto Asmoredjo brachten het team weer terug: 5-3. Maar verder dan dit kwam Kesuzu 1 niet. Wijngaarde maakte in de slotminute­n nog een doelpunt en bepaalde de eindstand op 6-3.

Wilhelmina won van Wedjaro met 4-0. Revaldo Rijsman (3x) en Jovan Poeketie maakten de doelpunten voor Wilhelmina.