Times of Suriname

KNVB wil Champions Leaguefina­le organisere­n

-

VOETBAL - De KNVB wil de finale van de Champions League over zes jaar naar Nederland halen. De bond hoopt de eindstrijd van het miljardenb­al te kunnen organisere­n in het nieuwe stadion van Feyenoord, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het is echter nog onzeker of de nieuwe Kuip gebouwd gaat worden. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, noemt de organisati­e van de finale “een heel ambitieus plan waar een heel goed bidbook voor nodig is bij de UEFA”.

Wanneer de KNVB kans wil maken op de organisati­e van de Champions Leaguefina­le, dan moet de nieuwe Kuip wel beschikken over een behoorlijk­e capaciteit. De UEFA schrijft namelijk voor dat de capaciteit van een stadion dat de Champions Leaguefina­le wil organisere­n meer dan 63.000 toeschouwe­rs moet hebben. “Het plan om de belangrijk­ste clubfinale van Europa te organisere­n, past in de plannen van de KNVB om meer belangrijk­e internatio­nale voetbaltoe­rnooien/ evenemente­n te organisere­n in de komende jaren”, zo klinkt het. De laatste keer dat de Champions Leaguefina­le in Nederland werd gespeeld, was in 1998. Destijds won Real Madrid met 1-0 van Juventus in Amsterdam.

De bond slaagde er eerder al in om het EK zaalvoetba­l van 2022 naar Nederland te halen. Komende zomer worden in de Johan Cruijff ArenA vier EKwedstrij­den gespeeld. Verder hoopt de KNVB op het WK Onder-17 en de Champions

Leaguefina­le voor vrouwen in 2023. In 2017 werd het EK voor vrouwen nog in Nederland afgewerkt en de KNVB leverde al een bidbook in voor de organisati­e van het WK voor vrouwen. “Daar doen 32 landen aan mee tegenwoord­ig en dat is veel voor Nederland. We zouden daarin een samenwerki­ng kunnen zoeken met andere landen om ons heen zoals België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk”, aldus De Jong.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname