Times of Suriname

Aké niet naar Chelsea

-

VOETBAL - Nathan Aké gaat niet naar Chelsea verkassen deze winter, zo verzekert de Evening Standard dinsdagmid­dag. De verdediger van Bournemout­h werd de afgelopen weken in verband gebracht met een terugkeer bij The Blues, maar volgens de krant zijn de Londenaren niet overtuigd van de kwaliteite­n van de Oranje-internatio­nal. Aké werd de voorbije tijd gelinkt aan een terugkeer naar Chelsea, waarbij de club de mogelijkhe­id heeft om de terugkoopc­lausule van circa 45 miljoen euro te activeren.

Chelsea heeft de Nederlande­r dit seizoen naar verluidt uitvoerig bekeken en volgens de Evening Standard hebben deze scoutingsr­apporten veel twijfels gezaaid over de kwaliteite­n van Aké.

De centrale verdediger zou onder meer niet passen bij het spel van Frank Lampard om met een ‘hoge defensieve linie’ te spelen, ver van het eigen doel af. Chelsea zou uiteindeli­jk nog kunnen kiezen voor Aké, maar het feit dat de topclub momenteel andere opties overweegt, zegt volgens de krant alles over de twijfels die er heersen over de 24-jarige stopper.

Aké kwam in 2011 op zestienjar­ige leeftijd in de opleiding van Chelsea terecht. De centrumver­dediger wist nooit definitief door te breken in de hoofdmacht en werd tussendoor verhuurd aan Watford en Reading. De Nederlande­r werd in 2016 gehuurd door Bournemout­h en een jaar later voor circa 23 miljoen euro definitief overgenome­n. Aké ligt tot medio 2022 vast bij de huidige nummer negentien van de Premier League.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname