Times of Suriname

Transvaal viert vandaag zijn 99-jarig bestaan

-

VOETBAL – Transvaal bestaat vandaag 99 jaar en wil dit heugelijke feit niet onopgemerk­t voorbij laten gaan. In het George Streepeyst­adion wordt er een receptie gehouden, waar er naast speeches van verschille­nde personen uit de Surinaamse voetballer­ij, ook nog oud-spelers gedecoreer­d zullen worden.

Transvaal wil de spelers die in 1973 in en buiten Suriname verschille­nde hoogtepunt­en met de club hebben bereikt, decoreren. In 1973 won het team alle competitie­s nationaal en continenta­al op junioren en seniorenni­veau, waaronder het kampioensc­hap van de Concacaf; daarbij gingen alle individuel­e prijzen naar de Transie-spelers.

Naast de huldiginge­n zal Transvaal ook mededeling­en doen over de activiteit­en in het kader van 100 jaar Transvaal op 15 januari 2021. Er zal ook informatie worden verstrekt over de plannen op korte en middellang­e termijn door de president van Rudisa Holding. Rudisa nam drie jaar geleden Transie over en heeft flink geïnvestee­rd in zowel de fysieke als organisato­rische infrastruc­tuur van de club. Het is de bedoeling dat het George Streepysta­dion in de toekomst als thuishaven zal dienen voor Transvaal. De club heeft de afgelopen jaren veel gestopt in de accommodat­ie, die de laatste jaren de trainingsb­asis is van de club.

Transvaal werd in 1921 opgericht door een groep studenten van de Hendriksch­ool. Toen zij de club oprichtten, hadden ze niet kunnen bevroeden dat Transvaal een topclub zou worden, dat al in 1925 landskampi­oen werd. Het kampioensc­hap is hierna nog 18 keer herhaald. Transie is de enige Surinaamse club die aan vijftien eindtoerno­oien van het Concacaf Championsh­ip heeft meegedaan en altijd in de top drie is geëindigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname