Times of Suriname

Nieuwe trainer Barcelona wil alles winnen

-

VOETBAL - Quique Setién heeft tijdens zijn presentati­e als nieuwe hoofdcoach van FC Barcelona torenhoge ambities uitgesprok­en. “Ik wil met deze ploeg alles winnen wat er te winnen valt”, betoogde de 61-jarige Spanjaard, die dinsdagoch­tend zijn eerste training leidde. “De beste manier om te winnen, is goed te spelen. Dat vormt met deze spelersgro­ep absoluut geen probleem.”

Setién onderteken­de in Camp Nou een contract tot medio 2022. Barcelona maakte maandagavo­nd het ontslag van Ernesto Valverde bekend, waarna de Spaanse kampioen kort daarna ook de naam van de nieuwe trainer onthulde. De clubleidin­g was ook in gesprek met de oud-spelers Xavi en Ronald

Koeman, maar voor beide trainers kwam een overstap naar Barcelona nu niet op een goed moment.

Setién was de afgelopen twee seizoenen redelijk succesvol met Real Betis. Hij heeft echter in de absolute top nog weinig ervaring. “In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen bedenken dat ik ooit trainer van Barcelona zou zijn”, sprak hij veelbeteke­nend.

Volgens voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona heeft het bestuur op het juiste moment ingegrepen. “De resultaten waren best nog wel goed, maar we vonden dat er ruimte was voor verbeterin­g in de manier van spelen. Daar hebben we ook met Valverde over gesproken. We hebben nu voor een andere trainer gekozen, omdat we nieuwe impulsen nodig hebben. We zitten halverwege het seizoen en hebben tot de zomer grote doelstelli­ngen, zoals altijd.” Bartomeu gaf toe dat in de afgelopen periode ook andere kandidaten zijn benaderd. “We hebben gesproken over de toekomst van de club, dat zijn wij als bestuur verplicht. Dat werk is nu gedaan.”

Technisch directeur Eric Abidal gelooft heilig in de kwaliteite­n van Setién. “Met hem hebben we een trainer aangesteld, die past bij onze offensieve speelwijze. Hij heeft een heel heldere voetbalvis­ie en een scherp oog voor details. Hij kan hier voor heel mooie dingen gaan zorgen.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname