Times of Suriname

Gigi Hadid mogelijk in jury tijdens Weinstein-proces in New York

-

Fotomodel Gigi Hadid wordt mogelijk aangesteld als jurylid in het proces tegen de door ruim tachtig vrouwen van seksueel misbruik beschuldig­de filmproduc­er Harvey Weinstein. Vorige week begon een rechtszaak in New York waarin hij voor twee zaken is aangeklaag­d. Hadid behoort tot een groep van ongeveer 120 New Yorkers die voor een plekje in de publieksju­ry in aanmerking komen. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Hadid verklaarde tegenover rechter James Burke dat ze als objectief jurylid zou kunnen optreden ondanks het feit dat ze Weinstein een keer heeft ontmoet en ook weleens contact had met actrice Salma Hayek, één van zijn vermeende slachtoffe­rs.

“Ik denk dat ik in staat ben om me een goed beeld te vormen op basis van de feiten”, aldus Hadid. Meerdere potentiële juryleden zijn al afgewezen omdat zij aangaven geen onpartijdi­g oordeel te kunnen vellen. Anderen zijn van hun juryplicht ontslagen vanwege bijvoorbee­ld gezondheid­sredenen die hun in de weg staan bij het proces dat mogelijk wel twee maanden gaat duren. Degenen die nog niet zijn heengezond­en, keren donderdag terug in de rechtbank voor de voortzetti­ng van de selectiepr­ocedure.

Rechter Burke zei dat sommige kandidaat-juryleden de zaak tegen Weinstein al hadden aangekaart op sociale media terwijl hij ze dat verboden had. “Dat kan gezien worden als minachting van de rechtbank.” Daarop staan mogelijke straffen tot zelfs dertig dagen gevangenis­straf en een fikse boete. “Dus: niet doen!”, aldus de rechter.

Gigi Hadid is de dochter van Mohamed Hadid. Hij was van 1994 tot 2000 getrouwd met de Nederlands­e Yolanda Hadid. Samen kregen ze drie kinderen, die alle drie model zijn: Gigi, Bella en Anwar.

(NU/Foto:Celebzz)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname