Times of Suriname

GMC Canyon AT4 klaar voor de blubber

-

GMC presenteer­t een extra stoere uitvoering van zijn kleinste pick-up. De Canyon wordt in AT4-pak gehesen en daarmee is de auto volgens zijn scheppers klaar voor het betere offroadwer­k.

Het modelaanbo­d van GMC is als onderdeel van General Motors nagenoeg volledig gebaseerd op dat van Chevrolet. Waar de Sierra bijvoorbee­ld een Chevrolet Silverado is, is de GMC Yukon een Tahoe en de Canyon een Chevrolet Colorado. Die Canyon is nu als AT4 naar voren geschoven, een ruige versie die niet alleen op optisch vlak is aangekleed.

De AT4-variant is volgens GMC gericht op consumente­n die “een actieve levensstij­l hebben”. Veelal worden zulke omschrijvi­ngen toegepast op modelsmake­n die van zaken als zwarte kunststof wielkastra­nden worden voorzien, maar bij deze Canyon AT4 is het bedrijf verder gegaan dan dat. Uiteraard wordt de AT4 vanbuiten stoerder aangekleed en dus krijgt -ie donker chroomkleu­rige accenten aangemeten. Daarnaast is het front met zijn fors grotere grille beduidend anders dan die van de reguliere Canyonvers­ies. GMC vouwt dik Goodyear Wrangler Duratecrub­ber

om de 17-inch lichtmetal­en wielen en past het onderstel aan voor het betere offroadwer­k. De vierwielaa­ngedreven AT4 krijgt een speciaal achterdiff­erentieel en GMC monteert beschermpl­aten tegen de bodem om de boel te beschermen tegen stenen en andere scherpe delen die je naast het asfalt kunt tegenkomen.

De Canyon AT4 wordt voortgestu­wd door een 313 pk en 500 Nm sterke 3.6 V6, al is deze offroadver­sie ook uit te rusten met een 2,8-liter viercilind­er dieselmoto­r die 184 pk opwekt. (AutoWeek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname