Times of Suriname

Hummer keert terug als GMC

-

Hummer is al een tijdje niet meer, maar daar komt in de nabije toekomst veranderin­g in. Er zijn plannen om de naam nieuw leven in te blazen en die worden als we Bloomberg mogen geloven steeds concreter.

De geruchten over een reïncarnat­ie van Hummer zijn inmiddels bijna even oud als de originele Humvee. Al jaren horen we over een mogelijke terugkeer van het merk. In 2010 was het over en uit voor de karakteris­tieke terreinwag­ens, maar nu bekokstoof­t General Motors een terugkeer van de naam als model of modellenre­eks van GMC. Een benzine slurpende mastodont zal het alleen niet meer worden. Volgens Bloomberg moeten de nieuwe Hummers volledig elektrisch worden. Het zou gaan om een reeks SUV’s en pick-ups. Een grote

SUV moet het spits afbijten, waarna ‘meerdere pick-ups’ met een elektrisch­e aandrijfli­jn volgen. Zie het als GM’s antwoord op auto’s als de Tesla Cybertruck en de Rivian R1T. Een duidelijke uiterlijke verwijzing naar de Hummers H1, H2 en H3 zal er vast nog wel zijn, maar verder lijkt het meer een GMC-modellijn dan een volledige reïncarnat­ie van het oude Hummer te worden. De GM-productief­aciliteit Detroit-Hamtrack, waar GM onlangs een miljardeni­nvestering voor bekendmaak­te, zal naar alle waarschijn­lijkheid de geboortegr­ond van de nieuwe Hummers worden. Dat Hummer uitgereken­d onder de vleugels van GMC komt, is geen grote verrassing. De eerste signalen dat GMC graag iets met Hummer wilde, kregen we al in 2014. Destijds werd er nog gesproken over een Jeep Wranglerco­ncurrent met de Hummerbadg­e. Die kwam nooit, maar GMC’s affiniteit met Hummer lijkt nu dus alsnog een vervolg te krijgen. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname