Times of Suriname

Productier­ijpe Lucid Air komt in april

-

Komt hij nou wel of niet? Dat was de vraag die bleef hangen rond de in 2016 gepresente­erde Lucid Air. De in tech-Walhalla gevestigde start-up Lucid doet nu uit de doeken dat de productiev­ersie van de Air in april zijn publieksde­buut beleeft in New York, ongetwijfe­ld tijdens de New York Internatio­nal Auto Show.

Lucid zegt momenteel druk te zijn met het bouwen van 80 prototypes van de Air, auto’s waarmee het Amerikaans­e bedrijf naar eigen zeggen nog uitvoerig gaat testen. Lucid zegt spoedig met resultaten te komen, onder meer van botsproeve­n. De Air wordt straks gefabricee­rd in Casa Grande, Arizona. Eind volgende maand moet de fabriek nagenoeg af zijn. Lucid geeft aan dat de eerste pre-productiem­odellen in het laatste kwartaal van dit jaar van de band moeten lopen.

De Lucid Air werd in december 2016 gepresente­erd als een EV waarmee Lucid Motors Tesla om de oren zou slaan. De Air, een sedan met de interieurr­uimte van auto’s als de BMW 7-serie en Mercedes-Benz S-klasse, heeft twee elektromot­oren die elk zo’n 600 pk leveren. De auto wordt onder mmeer leverbaar met een 100 kWh accupakket, al staat ook een exemplaar van 130 kWh op de orderlijst. Lucid spreekt van een actieradiu­s van zo’n 650 kilometer met het grootste accupakket. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h moet in zo’n 2,5 tellen achter de rug zijn. Uiteraard beschikt ook de Air over zaken als camera’s, sensoren en Lidar, digitale kijkers waarmee de Air tot op zekere hoogte autonoom door het verkeer moet kunnen gaan. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname