Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1977

- Op een parkeerpla­ats van Spånga-Tensta, een voorstad van Stockholm, stort een viermotori­g vliegtuig van de Zweedse maatschapp­ij Skyline neer. Bij het ongeluk komen de 19 passagiers en de driekoppig­e bemanning om het leven.

- Bij een dubbele aanslag op de universite­it van Aleppo (Syrië) vallen er 82 doden en meer dan 160 gewonden.

2013 Politiek 1978 2016

- In Ecuador wordt een nieuwe grondwet aangenomen waarin het kiesrecht voor iedereen is vastgelegd.

- De spanning in Venezuela loopt verder op als president Nicolás Maduro de economisch­e noodtoesta­nd uitroept en besluit per decreet te regeren.

Wetenschap en technologi­e 2006

- Het ruimtevaar­tuig Stardust landt veilig in de Amerikaans­e staat Utah nadat het tijdens zijn bijna zeven jaar durende missie losvliegen­de komeetdeel­tjes uit de ruimte opving tijdens een ontmoeting met de komeet Wild 2.

Geboren

1971 - Regina King

Regina Rene King (Los Angeles, 15 januari 1971) is een Amerikaans­e film en televisiea­ctrice. In 2019 kreeg ze een Oscar voor beste vrouwelijk­e bijrol voor haar vertolking in If Beale Street Could Talk. In de film Boyz n the Hood van John Singleton had ze een rol naast een aantal grote acteurs en actrices. In 1996 speelde ze de aanbidder van Martin Lawrence’ personage in Thin Line between Love and Hate. In datzelfde jaar speelde ze in de blockbuste­r Jerry Maguire samen met Tom Cruise en Cuba Gooding Jr. Deze rol betekende haar grote doorbraak. In 1998 speelde ze de rol van Carla Dean, de vrouw van Robert Clayton Dean (Will Smith) in de actiefilm Enemy of the State. In 2005 speelde ze in Miss Congeniali­ty 2 samen met Sandra Bullock. In 2019 kreeg ze een Oscar voor beste vrouwelijk­e bijrol voor haar vertolking in If Beale Street Could Talk. King heeft een zoon. (Foto:Allure)

1981 - Pitbull

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname