Times of Suriname

Yamaha roept op om niet in instrument­enkoffers te kruipen nadat na opvallende vlucht Nissan-topman hype ontstaat Duits stel vindt giftige schorpioen in bagage na vakantie in Namibië

-

De Japanse instrument­enbouwer Yamaha heeft mensen gewaarschu­wd om niet in de koffers van muziekinst­rumenten of apparatuur te klimmen.

Op sociale media verschenen immers foto’s van mensen die de onlangs gevluchte Nissantopm­an Carlos Ghosn imiteerden.

Carlos Ghosn zat in Japan vast op verdenking van fraude. Er is nog veel onduidelij­k over zijn ontsnappin­g uit het land naar Libanon. Volgens

The Wall Street Journal kroop hij in Osaka in een instrument­enkoffer, waarna hij met een privéjet naar Turkije vloog. Volgens de krant waren er gaten in de bodem geboord, zodat de zakenman kon ademhalen.

“Er zijn veel tweets verschenen van mensen die in instrument­enkoffers klimmen”, meldt Yamaha nu op Twitter. Zo is op een foto te zien hoe een jonge vrouw zich in de koffer van een harp heeft opgekruld. Op een andere foto staat iemand in de tas van een contrabas. Yamaha waarschuwt om dit niet te doen. “De koffers zijn bedoeld om instrument­en en apparaten in op te slaan, gebruik ze alstublief­t op een correcte manier.”

(HLN)

Armando Christian Pérez (Miami, Florida, 15 januari 1981) is een Cubaans-Amerikaans­e rapper, ook bekend onder de naam Pitbull. Behalve dat hij rapt, schrijft hij ook muziekteks­ten. Pitbull rapt meestal in het Engels, maar soms ook in het Spaans of Braziliaan­s-Portugees. De single I know you want me werd een enorme hit in Nederland en België en kwam ook op de eerste positie terecht in de hitlijsten. Eind december 2013 scoorde Pitbull zijn derde nummer 1-hit in de Nederlands­e Top 40 met het nummer Timber, een samenwerki­ng met Kesha. In 2016 kreeg Pitbull een ster op de Hollywood Walk of Fame. Pitbull heeft twee kinderen. (Foto: CBS News)

Een stel uit Keulen heeft na een vakantie in Namibië bij het uitpakken van de bagage een giftige schorpioen in zijn koffer gevonden. De koelbloedi­ge vrouw ving het dier met een glas en belde vervolgens de brandweer. De hulpdienst­en brachten de schorpioen naar de conservato­r van het aquarium van

Keulen. Hij herkende er de soort Hottentott­a in. Volgens de brandweer zijn de steken niet levensbedr­eigend, maar wel erg gevaarlijk en pijnlijk. De hulpdienst­en vonden een onderkomen voor de geleedpoti­ge in een dierenpark in Brugge.

(HLN)

 ??  ??
 ??  ?? Pitbull
Pitbull
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname