Times of Suriname

Mytylschoo­l breidt uit met twee leslokalen

-

PARAMARIBO - Vanwege de noodzaak voor uitbreidin­g van de basisschoo­l voor kinderen met een lichamelij­ke beperking, zijn bij de Mythylscho­ol gisteren twee nieuwe leslokalen in gebruik genomen. First lady Ingrid Bouterse-Waldring, beschermvr­ouw van deze school, deed de officiële opening.

De Mytylschoo­l is een school voor kinderen met een beperking en telt 74 leerlingen. De school valt onder de zorg van de overheid, maar de presidents­vrouw is blij dat vanuit het bedrijfsle­ven anderen inkomen en de school helpen. Zij bedankte in het bijzonder Kirpalani NV die de donatie heeft gedaan om de twee lokalen te bouwen. Bij de activiteit van de Mythylscho­ol gisteren kwam de first lady erachter, dat er op de school een tekort aan interieurv­erzorgster­s is. Zij heeft direct contact gemaakt met de verantwoor­delijken om dit in orde te maken. Ze zal ook een brief schrijven naar het Ministerie van Sport en Jeugdzaken voor een zwemdocent.

Soerin Goerdayal, penningmee­ster van de school, vertelt dat dinsdag een leerling van de school is komen te ontvallen, wat de stichting als ook de school als minder prettig nieuws ervaart. Hij zegt dat de school sporadisch subsidie van de overheid ontvangt en daarom ruim drie jaar terug met de hulp van donateurs zelf is begonnen zaken aan te pakken. Hij geeft aan dat de school haar uiterste best doet om zoveel mogelijk de leerlingen die vanwege hun beperking niet naar het mulo, lbo of de technische school kunnen, op te vangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname