Times of Suriname

VHP: verkiezing­sprogramma en wederopbou­wplan liggen al klaar

-

PARAMARIBO De Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) presenteer­t zaterdag tijdens haar massameeti­ng in verband met het 71-jarig bestaan van de partij haar verkiezing­sprogramma en een wederopbou­wplan. Dit liet de leiding van de partij gisteren weten tijdens een persconfer­entie die werd gehouden in De Olifant. “We zijn alle andere politieke partijen voor. Ons verkiezing­sprogramma ligt al klaar en alles is al gedetaille­erd uitgewerkt. Als de VHP de verkiezing­en van 25 mei 2020

- wint, zal dit plan meteen kunnen worden ingezet. Het zijn niet alleen ideeën en plannen van de partij maar alles is al netjes uitgewerkt voor de komende jaren om Suriname weer op een beter niveau te brengen. Ons verkiezing­sprogramma presentere­n wij zaterdag aan het publiek. De VHP is al klaar om te regeren”, zegt Santokhi.

Naast het verkiezing­sprogramma heeft de partij ook al een wederopbou­wplan voor Suriname klaarligge­n. Dit plan is bedoeld om de crisis in alle sectoren aan te pakken.

“In het wederopbou­wplan is met een tijdlijn gewerkt. Aan de hand van de tijdlijn kan men dan zien welke doelen in het eerste jaar worden gerealisee­rd, welke in het tweede jaar en ga zo maar door. Het is een realistisc­h plan dat bedoeld is om het land op alle mogelijke manieren weer op te bouwen, de schulden af te lossen en hoe aan goedkoop kapitaal te komen om plannen en sociale projecten uit te voeren”, zegt de VHPvoorzit­ter. Volgens dit plan zullen de eerste zes maanden gericht zijn op het stabiliser­en van de economie. De gezondheid­szorg, het onderwijss­ysteem en de veiligheid genieten prioriteit en er zal gewerkt worden aan het halen van de zeventien

(SDgs) van de Verenigde Naties, waaraan Suriname op dit moment op geen enkele wijze voldoet.

Bij de massameeti­ng van zaterdag zullen alle aspirantka­ndidaten voor het parlement van de VHP voor alle tien districten gepresente­erd worden aan het publiek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname