Times of Suriname

“U bent toch niet gaan parkeren in de goot?”

-

PARAMARIBO - “U bent toch niet gaan parkeren in de goot?”, merkte rechter Lydia Ravenberg op bij de behandelin­g van de zaak tegen Shivapresa­d G, die onder invloed van alcohol heeft gereden op 20 juni. Zij legde hem SRD 2000 aan boete op, te vervangen door vier weken hechtenis en ontzegging van de rijbevoegd­heid voor tien maanden.

De politie trof de wagen van de verdachte in de goot langs de Margaretha­laan aan. Een agent schudde Shivapresa­d G die nog in het voertuig was, wakker. Shivapresa­d G beweert dat hij niet in de goot was beland. Volgens hem had hij whisky en vodka gedronken. Er werd een cup whisky in zijn auto aangetroff­en. Hij reed in zijn auto en voelde dat zijn reactiever­mogen verminderd­e, waardoor hij naar de berm reed. Zij ogen gingen dicht. Hij maakte het portier open om zijn gezicht te wassen en... hij zag de politie! Volgens hem had zijn wagen geen schade. De rechter hield hem voor dat de voorstootb­alk van de auto wel schade had. Shivapresa­d G vindt dat de politie niet wilde horen wat hij te zeggen had. Hij had alcohol gedronken

advertenti­e om tot rust te komen. Officier van justitie Nirmala Maikoe zegt dat de blaastest uitwees dat het ging om 1160 microgram per liter uitgeademd­e lucht en de ademanalys­etest was 960 microgram per liter uitgeademd­e lucht. Volgens haar staat de verklaring van Shivapresa­d G op zichzelf. Maikoe eiste SRD 2500, subsidiair vier weken hechtenis en ontzegging van de rijbevoegd­heid van twaalf maanden.

Advocaat Mukesh Sheombar vroeg de boete te mitigeren, omdat de man een

is. Hij zegt dat de verdachte, die autohandel­aar en ondernemer is, zijn rijbewijs nodig heeft en bovendien geen schade heeft berokkend aan derden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname