Times of Suriname

Groot deel binnenland voorzien van nieuwe ID-kaarten

-

PARAMARIBO - Een groot deel van de burgers van het binnenland heeft de nieuwe identiteit­skaart (ID-kaart) ontvangen. Dit is gebeurd tijdens de missies van de werkgroep Binnenland in de verschille­nde gebieden. De eerste missies voor de aanmaak van nieuwe ID-kaarten werden uitgevoerd in het Tapanahony- en Lawagebied, in de periode 27 juli tot en met 21 augustus. Dit zegt Anastatia Pokie, coördinato­r van de werkgroep Binnenland.

De werkgroep heeft vorig jaar missies uitgevoerd in het BovenSurin­amegebied, Tapanahony, het Paramaccaa­ns gebied, Boven-Coppename, dorpen in het district Marowijne en het ressort Coeroeni. Behalve de aanmaak van ID-kaarten, is het controlere­n van persoonsge­gevens en het in orde maken van burgerzake­n in de gebieden van groot belang. Zo worden burgers die bijvoorbee­ld geen aangifte van geboorte hadden gedaan, in de gelegenhei­d gesteld om dat alsnog te doen. Op deze manier wordt het Centrale Bevolkings­administra­tiebestand geactualis­eerd.

De missies naar het binnenland worden tot 13 maart uitgevoerd. De gebieden die nog moeten worden aangedaan zijn de dorpen Palumeu, Apetina en Tepu, Sarakreek,

Brownsweg, Klaaskreek, Nieuw Koffiekamp en enkele dorpen in Para, het BovenSaram­accagebied NieuwJacob­kondre en Pusugrunu. De missies worden uitgevoerd in afstemming met de districtsc­ommissaria­ten die ook hun ondersteun­ing verlenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname