Times of Suriname

SZF opent apotheek in Oostelijke Polders

-

NICKERIE - Voorzienin­gen en voorwaarde­n van volksgezon­dheid brengen naar de bevolking, is ontwikkeli­ng. Mensen moeten niet rennen achter ontwikkeli­ng, maar die moet naar ze gebracht worden. Daar waar mensen wonen, leven en werken, moeten de voorzienin­gen gebracht worden. Aldus een blije districtsc­ommissaris Nisa Kurban-Baboe, woensdag bij de opening van een tweede hulpapothe­ek van het Staatsziek­enfonds in Nickerie, in de Hamptoncou­rtpolder.

Algemeen directeur van het SZF Rick Kromodihar­djo zegt dat gezien de afstand van de Hamtoncour­tpolder naar Nieuw-Nickerie, het van visie getuigt om de zorg dichter bij de samenlevin­g te brengen. Het SZF heeft samen met het Ministerie van Volksgezon­dheid ervoor gezorgd dat de zorg gebracht wordt naar de gemeenscha­p van de Oostelijke Polders. Met de opening van de SZF-apotheek in hun gebied hebben ze makkelijke­r toegang tot medicament­en. Dat getuigt volgens de SZFdirecte­ur van een visie die geïnitieer­d wordt door de regering-Bouterse. De apotheek biedt werkgelege­nheid. Kromodihar­djo zegt dat het SZF zal proberen om zoveel mogelijk mensen van de omgeving tewerk te stellen bij de nieuwe apotheek. Het gebied telt ongeveer vijfduizen­d inwoners die volgens Kromodihar­djo zullen beslissen of dit beleid moet worden gecontinue­erd. “U heeft de kracht daarbij, u heeft de macht daarbij, dan zult u beslissen of wij nou iets verkeerds doen hier door deze apotheek neer te zetten.” Hij benadrukt dat de medicatie die verstrekt zal worden bij de SZF-apotheek, medicatie is die voorkomt in de SZF-klapper die is afgeleid van de Nationale Geneesmidd­elenklappe­r Evenals de dc en SZFdirecte­ur wees ook minister

Elias op het feit dat de lokale gemeenscha­p niet meer 10 km hoeft af te leggen naar Nieuw-Nickerie voor het halen van medicijnen. Dat is volgens de bewindsman precies wat de regering-Bouterse verkondigt: “Dicht bij huis gezondheid brengen voor de mensen.” De minister gaf aan dat het gebouw opzetten en bemannen een koud kunstje is. “Het gebouw operatione­el houden, dat is de kunst.” Hij deed een beroep op de medisch directeur van het SZF, dokter Humphrey Hasrat, dat de medicijnvo­orziening goed en steeds gegarandee­rd is. “Anders hebben de bewoners van het oosten van Nickerie er niets aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname