Times of Suriname

Tiende etappe Dakar Rally geneutrali­seerd door harde windstoten

-

AUTOSPORT - De organisati­e van de Dakar Rally heeft gisteren de tiende etappe geneutrali­seerd. Vanwege de harde windstoten is het niet meer veilig om verder te racen. De coureurs moesten in de tiende etappe van Haradh naar Shubaytah over 608 kilometer, maar na 345 km besloot de organisati­e om de rit vroegtijdi­g te stoppen.

De harde wind zorgde voor onveilige omstandigh­eden en ook ontstonden er zandstorme­n rond het parcours. Hierdoor konden helikopter­s van de organisati­e niet meer vliegen en werd het onveilig voor de coureurs. De deelnemers rijden via de openbare weg naar Shubaytah, de finishplaa­ts van de tiende etappe. Vanwege de neutralisa­tie zijn de doorkomstt­ijden bij waypoint 4 ook de eindtijden van deze tiende etappe. Dat geldt voor alle categorieë­n bij de Dakar Rally.

Carlos Sainz heeft daardoor de tiende etappe bij de auto’s op zijn naam geschreven. De vader van Formule 1-coureur Carlos Sainz jr. passeerde ‘WP4’ na 2 uur, 3 minuten en 43 seconden. Klassement­sleider Sainz liep daardoor ook flink uit op zijn concurrent­en, want nummer twee Stéphane Peterhanse­l eindigde als tiende (+11.48) en nummer drie Nasser Al Attiyah als zeventiend­e (+17.46).

Sainz strijdt in SaoediArab­ië voor zijn derde eindzege in de Dakar Rally. Hij is bezig aan zijn dertiende deelname en was in 2010 en 2018 de beste. Al Attiyah was drie keer de beste en verdedigt zijn titel. Bernhard ten Brinke en Erik van Loon eindigden als respectiev­elijk zesde (+6.40) en zevende (+7.49) in de etappe. Ten Brinke vinden we in het klassement terug op plaats zeven.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname