Times of Suriname

Barcelona neemt Fernandes over

-

VOETBAL - Barcelona staat voor een transfer in de Braziliaan­se competitie. Globo Esporte en Sport meldden gisteren dat Matheus Fernandes de overstap maakt van Palmeiras naar de Catalaanse grootmacht. Barcelona legt zeven miljoen euro neer voor de overgang van de middenveld­er, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot elf miljoen euro. Een en ander is afhankelij­k van het aantal wedstrijde­n dat Fernandes in Barcelona gaat spelen.

Palmeiras mag volgens Globo Esporte 75 procent van de transferso­m houden, terwijl de overige 25 procent naar de rekening van Botafogo gaat. Laatstgeno­emde club verkocht de 21-jarige middenveld­er in 2018 aan Palmeiras en in de overeenkom­st werd een doorverkoo­ppercentag­e opgenomen. De rechtsbeni­ge Fernandes tekende vorig jaar een contract tot medio 2023 bij Palmeiras, dat hem een halfjaar later alweer ziet vertrekken. Barcelona zag een eerste bod van zes miljoen euro afgeslagen worden, maar lijkt nu alsnog beet te hebben.

Fernandes is momenteel met Palmeiras in Florida voor een traningska­mp en het is niet de verwachtin­g dat de middenveld­er halsoverko­p richting Barcelona vertrekt. Naar verluidt wil de Braziliaan eerst wachten tot alle formalitei­ten rondom de transfer naar Spanje zijn afgerond. Palmeiras doet in de Verenigde Staten mee om de Florida Cup, met Atlético Nacional als tegenstand­er in de nacht van woensdag op donderdag.

De beoogde aanwinst van Barcelona, die in eerste instantie aansluit bij de B-selectie van de Spaanse kampioen, koos eind 2018 voor de overstap van Botafogo naar Palmeiras. Afgelopen seizoen kwam de getalentee­rde middenveld­er tot twaalf wedstrijde­n, waarvan de helft als invaller. Fernandes wist in die duels tot een doelpunt te komen.

(AD)

 ??  ?? Barcelona heeft Matheus Fernandes (l) van Palmeiras overgenome­n. (Foto: AD)
Barcelona heeft Matheus Fernandes (l) van Palmeiras overgenome­n. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname