Times of Suriname

Vertrouwen­sbreuk zorgde voor vertrek Zoet

- De trainersli­centie van Jürgen Klinsmann is verlopen. De oud-aanvaller kan zondag hierdoor niet langs de lijnen staan van Hertha BSC. (Foto: The Blind)

VOETBAL - Jeroen Zoet verloor eerder dit seizoen zijn basisplaat­s bij PSV en dinsdag volgde het nieuws dat de doelman de rest van het seizoen onder de lat zal staan bij FC Utrecht. De Oranje-internatio­nal krijgt in de Domstad de kans om zijn EK-droom in leven te houden, aangezien Maarten Paes, normaal gesproken de eerste keus in Utrecht, de komende maanden aan de kant zal staan met een blessure.

De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad meldden gistermorg­en dat het vertrek van Jeroen Zoet voortkomt uit een vertrouwen­sbreuk met keeperstra­iner Ruud Hesp. Volgens de regionale krant zou de relatie tussen de twee dusdanig verslechte­rd zijn dat Zoet ‘niet meer onder de huidige keeperstra­iner zal spelen’.

Het Eindhovens Dagblad schetst dat Hesp er niet in geslaagd is om een duidelijke hiërarchie aan te brengen onder de doelmannen die hij onder zijn hoede heeft. Naast de problemen met Zoet, is Robbin Ruiter eveneens flink teleurgest­eld over zijn positie bij PSV. Hidde Jurjus, momenteel verhuurd aan De Graafschap, beklaagde zich onlangs ook over het gebrek aan communicat­ie vanuit Eindhoven, een van de taken van Hesp.

De ‘grootste fout’ die Hesp volgens de krant heeft gemaakt, is dat hij in voor aanvang van de wedstrijd tegen Willem II, toen Zoet voor het eerst op de bank zat achter Lars Unnerstall, Zoet niet heeft verteld dat hij geen tweede, maar derde keeper zou worden. De sluitpost wilde daarop zijn profession­aliteit tonen door toch op de bank plaats te nemen, maar verkaste vervolgens op aandringen van toenmalig trainer Mark van Bommel alsnog naar de spelersbus.

Op het onlangs door PSV belegde trainingsk­amp in Qatar rommelde het opnieuw in het keepersgil­de van de Eindhovena­ren. Hesp, die in tegenstell­ing tot assistente­n Jürgen Dirkx en Reinier Robbenmond wel aan mocht blijven na het vertrek van Van Bommel, slaagde er toen opnieuw niet in om duidelijkh­eid te scheppen wat betreft de hiërarchie onder de doelmannen. “Bij vragen over de verhouding­en en zijn plannen bleef Hesp maar om de hete brij heen draaien en liet hij Zoet almaar in onzekerhei­d, zo stellen ingewijden”, voegt de regionale krant toe.

(VP)

VOETBAL - Het is onduidelij­k of Jürgen Klinsmann zondag op de bank zit bij Hertha BSC tijdens de thuiswedst­rijd tegen Bayern München. Volgens de Duitse voetbalbon­d is de trainersli­centie van de oud-aanvaller verlopen, zo meldde BILD gisteren. De DFB heeft in dat kader liever niet dat Klinsmann zondag langs de lijn staat bij de nummer twaalf in de Bundesliga.

Klinsmann werd in november door de leiding van Hertha aangesteld als opvolger van de ontslagen Ante Covic. De voormalige internatio­nal van Duitsland, met 108 interlands achter zijn naam, kreeg dispensati­e van de Duitse bond tot de eerste wedstrijd van na de winterstop. Klinsmann kreeg wel de opdracht mee om een snelcursus van twintig uur te doen, maar volgens berichtgev­ing van BILD is dat in de afgelopen periode niet gebeurd. Hierdoor heeft de club uit Berlijn een probleem in aanloop naar het bezoek van Bayern.

In Duitsland is een trainersli­centie niet langer geldig als een oefenmeest­er drie jaar lang niet actief is geweest. Voordat hij bij Hertha begon was Klinsmann als bondscoach verbonden aan de Verenigde Staten. Na de 0-4 nederlaag tegen Costa Rica in november 2016 werd de Duitser echter ontslagen. Een snelle terugkeer in de trainerswe­reld behoorde niet tot de mogelijkhe­den. Pas drie jaar later kreeg Klinsmann in de Duitse hoofdstad een nieuwe kans.

Mocht Klinsmann zondag inderdaad niet actief coachen tegen Bayern, dan kan Hertha terugvalle­n op assistent-trainers Alexander Nouri en Markus Feldhoff. Dit duo beschikt wel over de vereiste trainerspa­pieren. Hertha was onder Klinsmann bezig met een opmars, want in de laatste vijf competitie­duels werden acht punten behaald. Bij de middenmote­r staan de Nederlande­rs Karim Rekik, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan onder contract.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname