Times of Suriname

Real Madrid leent doelman voor derde keer uit

-

VOETBAL - Andriy Lunin maakt het seizoen op huurbasis af bij Real Oviedo, zo maakte Real Madrid gistermorg­en bekend via de officiële kanalen. De doelman speelde in de eerste helft van het seizoen op huurbasis voor Real Valladolid, maar kwam er daar niet aan te pas. De Koninklijk­e haalde hem daarom voortijdig terug en leent hem nu opnieuw uit.

Lunin streek afgelopen zomer neer bij het Valladolid van clubeigena­ar Ronaldo. De twintigjar­ige sluitpost slaagde er echter niet in om Jordi Masip onder de lat vandaan te drijven en kwam zodoende geen enkele keer in actie in LaLiga. Voor Lunin was Valladolid zijn tweede werkgever op huurbasis, aangezien hij eerder ook een seizoen lang voor Leganés speelde.

Hier kwam hij in de afgelopen voetbaljaa­rgang echter ook niet verder dan vier optredens in de Spaanse competitie, aangezien de ervaren Iván Cuéllar de voorkeur kreeg. Real Madrid hoopt dat de jonge Oekraïner bij Oviedo, dat uitkomt op het tweede niveau, nu eindelijk een serie wedstrijde­n op rij kan spelen.

De grootmacht uit Madrid nam Lunin in de zomer van 2018 met het oog op de toekomst voor 8,5 miljoen euro over van Zorya Luhansk. De doelman, die zijn opleiding bij Dnipro Dnirpopetr­ovsk genoot, wacht nog op zijn eerste minuten in het shirt van Real Madrid. Wel zat hij al eens bij de wedstrijds­electie voor de strijd om de UEFA Super Cup tegen Atlético Madrid.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname