Times of Suriname

Bayern München liet Timo Werner bewust lopen

-

VOETBAL - Bayern München had Timo Werner afgelopen zomer voor het relatief lage bedrag van 25 miljoen euro kunnen overnemen van RB Leipzig, zo deed BILD woensdag uit de doeken. Toenmalig trainer Niko Kovac, die een belangrijk­e stem had in het transferbe­leid van Der Rekordmeis­ter zag echter geen heil in het aantrekken van de aanvaller. Bayern heeft een onbegrensd vertrouwen in Robert Lewandowks­i, waardoor men Werner liet lopen.

“Timo Werner is een uitstekend­e speler die een uitstekend­e eerste seizoenshe­lft achter de rug heeft, maar wij hebben hier Robert Lewandowsk­i al lopen”, laat technisch directeur Hasan Salihamidz­ic weten aan BILD. “Robert past perfect in onze speelstijl. Hij kan met zijn techniek en overzicht als geen ander uit de voeten in de kleine ruimte. Hij weet daarnaast altijd in krappe ruimtes altijd een oplossing te vinden met de bal.” Interim-coach Hansi Flick kan daarnaast ook gebruik maken van Joshua Zirkzee, die dit seizoen zijn doorbraak beleeft in München.

Salihamidz­ic denkt om voornoemde redenen dat de door verschille­nde clubs begeerde Werner minder goed zou passen in de manier van spelen van Bayern. “Timo heeft met zijn snelheid veel meer ruimte nodig. Die ruimte kreeg hij ook altijd in de spelsystem­en die Leipzig hanteerde. Ze hebben hun speelstijl echter aangepast, maar de ruimtes daar voorin zijn nog steeds niet zo klein als die bij Bayern.”

Werner heeft inmiddels zijn contract bij Leipzig verlengd tot medio 2023, met naar verluidt een ontsnappin­gsclausule van zestig miljoen euro voor komende zomer. De 23-jarige aanvaller is recentelij­k al genoemd bij Manchester United en Liverpool.

Sky Deutschlan­d meldde dinsdag dat Real Madrid op zeer korte termijn een bod neerlegt in Leipzig op de 29-voudig internatio­nal van Duitsland.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname