Times of Suriname

Weewee wil serie afmaken in tweede wedstrijd

-

ZAALVOETBA­L – “Wij gaan het afmaken in de tweede wedstrijd en wachten op de verliezer van de andere halve finale wedstrijd”, zegt trainer Bryan Weewee van All Stars. Het team won dinsdag de eerste wedstrijd van Zwaluw’96, na het trappen van strafschop­pen met 7-6. De wedstrijd eindigde in de Anthony Nestysport­hal 4-4 gelijk. All Stars staat in de best-of-three-wedstrijde­n voor met 1-0. Dinsdag wordt de tweede wedstrijd gespeeld.

Weewee zegt dat hij zich goed voelt, omdat zijn team de overwinnin­g heeft behaald. De oefenmeest­er zegt dat er minpunten waren en daaraan moet er gewerkt worden. “Het weggeven van doelpunten is een van onze minpunten. Wij gaan de komende tijd hieraan werken. Gaandeweg het toernooi kan dit ons fataal worden.”

Weewee was verder heel tevreden met de inzet en het doorzettin­gsvermogen van zijn jongens. “Ik ben heel tevreden hoe de jongens terug zijn gekomen van de achterstan­d.”

Bij trainer Gilliano Sordjo van Zwaluw’96 komt deze nederlaag heel zuur aan. “Het is natuurlijk zuur om zo te verliezen, want je staat bij de rust voor met 3-1 en dat geef je weg. Dan neem je met nog vier minuten te gaan weer de voorsprong, maar ook dit keer wordt de voorsprong uit handen gegeven. Dit is een periode waar je de wedstrijd naar je moet toetrekken en op slot moet doen.” Hij zegt dat bij strafschop­pen de overwinnin­g beide kanten op kan gaan.

Zwaluw’96 begon de wedstrijd heel goed en nam na dertien minuten een ruime voorsprong van 3-0. Mitchell Nahar opende in de tiende minuut de score, waarna hij in de twaalfde minuut die verdubbeld­e. Een minuut later tilde Ike Admas de score naar 3-0. All Stars gaf het niet op en in de zestiende minuut verkleinde Raydel Lioe Anjie de achterstan­d naar 3-1. In de tweede helft zorgde Lioe Anjie ervoor dat de score gelijk werd getrokken: 3-3. Nahar gaf in de 36ste minuut de voorsprong weer aan Zwaluw’96, maar twee minuten later trok Anthony Blijd de score weer gelijk. In de verlenging vond geen van beide teams het net en hierna werd de winnaar door het nemen van strafschop­pen bepaald. Bij de zevende strafschop benutte Selassie Zandveld zijn strafschop, maar de strafschop van Bruce Diporedjo belandde tegen de paal. All Stars won hierdoor de strafschop­penserie.