Times of Suriname

Transvaal zet voetballeg­endes in de bloemetjes

-

VOETBAL – Het bestuur van Transvaal heeft gisteravon­d enkele levende voetballeg­endes van de club in de bloemetjes gezet, in verband met het 99-jarig bestaan van de club. Ook Orlando Veldhuizen (94 jaar), de oudste supporter van de club, werd verwend met enkele presentjes. De glorietijd­en van Transvaal waren in de jaren 60 en 70. In deze periode wist de groenwitte formatie beslag te leggen op een aantal landskampi­oenschappe­n en zelfs ook op drie Caribische­en Centraal Amerikaans­e Voetbalfed­eratie (Concacaf)kampioensc­happen.

Dilip Sardjoe, de hoogste baas van Transvaal, is blij met deze mijlpaal en geeft aan dat Transvaal op de goede weg is. Er was een tienjarenp­lan uitgestipp­eld, toen de club werd overgenome­n. Het management van de club is op de goede weg. Het eerste doel van het management was om een heel goede organisati­e neer te zetten en nu heeft Transvaal de beste organisati­e van het land. De heer Sardjoe zegt verder dat in april er een start gemaakt zal worden aan de scholenvoe­tbalcompet­itie en het enige doel van deze competitie zal zijn om jongeren te interesser­en om te voetballen. Transvaal is nu intensief aan het investeren in het voetbal en Sardjoe hoopt dat de club de andere vereniging­en hierdoor ook omhoog trekt, want het geheel voetbalgeb­euren moet op een hoger niveau. Uiteindeli­jk wil Sardjoe dat het voetbalgeb­euren in Suriname een profession­ele status krijgt.

Anand Pherai, de voorzitter van Transvaal, is heel blij dat de club na al deze jaren nog deel uitmaakt van het voetbalgeb­euren in Suriname. Pherai bracht dank uit aan André Kamperveen, die een heel groot aandeel had in de oprichting van Transvaal. De club werd opgericht in 1921 en is al bijna 100 jaar en hij hoopt dat de vereniging nog honderden jaren zal bestaan. De voorzitter haalt verder aan dat voetbal in het buitenland in de afgelopen decennia vooruit is gegaan en hij hoopt dat het voetbalgeb­euren in Suriname nu ook vooruit zal gaan. Verder hoopt hij dat dit jaar nog een Prof League geïntroduc­eerd kan worden, want alleen dan zal het niveau van ons voetbal op een hoger niveau gebracht worden.

 ??  ?? Edwin Schal (r), oud-voetballer van Transvaal, krijgt enkele presentjes van Dilip Sardjoe, de clubeigena­ar van Transvaal. (Foto: SH)
Edwin Schal (r), oud-voetballer van Transvaal, krijgt enkele presentjes van Dilip Sardjoe, de clubeigena­ar van Transvaal. (Foto: SH)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname