Times of Suriname

Garden gaat voor overwinnin­g eerste wedstrijd

-

VOETBAL – “Het is heel belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen, omdat je hierdoor met een been in de finale zit”, zegt trainer Derrick Garden van StyxKG. Vandaag speelt het team zijn eerste hoofdklass­e playoffswe­dstrijd van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond tegen The Lions. De wedstrijd wordt in de Anthony Nestysport­hal gespeeld. Garden zegt dat het team een goede voorbereid­ing achter de rug heeft. “Wij zijn gemotiveer­d om tegen The Lions te spelen en om te winnen.”

Hij geeft aan dat deze wedstrijd heel belangrijk is voor de kampioen van vorig jaar. “Styx-KG gaat altijd voor de beste en wil dit jaar ook het kampioensc­hap behalen.” Garden geeft verder aan dat The Lions een lastige tegenstand­er is. In de eerste en tweede ronde won The Lions van Styx-KG met 5-1 en 4-3. Garden heeft wel een verklaring voor deze twee nederlagen tegen The Lions. “Wij waren in een transforma­tieproces, waar jeugdige spelers samengebra­cht werden met de oudere spelers.

Dit nam wat tijd in beslag, maar wij gingen strijdend ten onder. In de derde ronde hebben wij een paar aanpassing­en gepleegd. Zo werden de Braziliane­n teruggehaa­ld en het samenspel is veel beter geworden. Ook hebben wij in de derde ronde zonder de Braziliane­n van The Lions (5-4) kunnen winnen.” De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de finale, terwijl de verliezer in de herkansing­sronde zal spelen tegen de winnaar van Zwaluw’96 en All Stars.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname