Times of Suriname

Prestaties boven verwachtin­g

-

PARAMARIBO - Copa Airlines heeft plannen om haar vliegdiens­ten naar Suriname uit te breiden. Sinds de inaugurele vlucht op 6 juli vorig jaar, heeft ze een bezetting van ruim 90 procent op de rechtstree­kse vlucht van Panama naar Suriname, met een vliegtuig dat een capaciteit heeft van 124 zitplaatse­n. De maatschapp­ij overweegt om de lijndienst naar Suriname van een keer per week uit te breiden naar twee keer per week.

Uit de statistiek­en blijkt dat de maatschapp­ij reeds in het begin van haar diensten naar Suriname meer dan 1600 reizigers per maand ter afhandelin­g aanleverde op de JAPairport. Dit steeg systematis­ch naar ruim 2000 per maand. In de vakantiepe­riode september en oktober was er opvallend veel mensenstro­om tussen Suriname en Panama. “Copa mag zeker niet klagen over de ontwikkeli­ng die zij hier meemaakt”, zegt Timothy Mendonça, directeur van NV Luchthaven­beheer.

Hij kijkt uit naar de evaluatie die Copa aan het doen is met betrekking tot de vliegroute­s die er onderhoude­n worden. De voorbereid­ingen om Copa naar Suriname te halen, hebben ruim zes jaar geduurd. Als nieuwe bestemming in de portefeuil­le van Copa Airlines, heeft Suriname volgens Mendonça voldaan aan de verwachtin­gen. “Ze zijn ook heel hoog begonnen”, zegt Mendonça over het aantal passagiers waarmee Copa Airlines van start ging tussen Suriname en Panama. “Ze brengen twee keer per jaar veranderin­gen in hun schema. Ik denk dat ze medio dit jaar hun frequentie zullen opvoeren naar twee keer per week.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname