Times of Suriname

VHP: “Hoe meer je ons uitscheldt hoe meer positieve energie wij je geven”

-

PARAMARIBO - De Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) heeft zaterdagav­ond nogmaals getoond dat zij meer massa op de been kan brengen dan voorheen. Tijdens de aftrap van de verkiezing­scampagne, zaterdag, kleurde het gebied rondom het partijcent­rum De Olifant aan de Jagernath Lachmonstr­aat helemaal Oranje, door de mensenmass­a die het partijterr­ein binnenstro­omde.

Volgens partijvoor­zitter Chandrikap­ersad Santokhi is dit een duidelijk signaal naar andere politieke partijen die een haat- en lastercamp­agne tegen zijn partij voeren. “A moro yu e kos’kosi unu, a moro positief energie wi o gi yu”, was de odo van Santokhi aan zijn politieke rivalen. Volgens schattinge­n van de partijvoor­zitter bracht de feestverga­dering van zaterdag wel 23 duizend mensen op de been, terwijl het doel op 20 duizend was gesteld. De schatting is te betwisten; opvallend was wel de diversitei­t aan etnische groepen die in het oranje gekleed waren. “De hele dag schelden zij de VHP uit. De hele dag zijn ze bezig met rassenhaat. De hele dag zijn ze bezig om politiek te bedrijven om etnische spanningen te creëren”, stelt Santokhi, die de samenlevin­g ervan wil overtuigen dat de VHP geen etnische partij meer is. “Wij VHP’ers hebben geen negatieve energie om dat aan de samenlevin­g te geven. Wij hebben geen negatieve energie om dat aan de tegenstand­ers te geven. Wij hebben alleen positieve energie. Wij hebben alleen positieve energie om te geven aan de samenlevin­g.” De boodschap was vooral bedoeld voor de NDP, de politieke nemesis van de VHP. Die maakt volgens Santokhi misbruik van de numerieke meerderhei­d in De Nationale

Assemblee door beleid te beschermen dat niet de goedkleuri­ng van de samenlevin­g geniet.

“U mag die numerieke meerderhei­d hebben. U mag met die numerieke meerderhei­d wetten maken en wetten breken, maar hier laten we zien dat u geen meerderhei­d heeft in de samenlevin­g. De meerderhei­d van het volk is hier in partijcent­rum De Olifant”, stelde Santokhi.

 ??  ?? VHP-voorzitter Chandrikap­ersad Santokhi presenteer­t het verkiezing­sprogramma 2020 aan zijn achterban in het partijcent­rum. De partij heeft lotsverbet­ering beloofd aan Surinaamse­rs indien zij regeermach­t krijgt. (Timesfoto: Tatjana Muskiet)
VHP-voorzitter Chandrikap­ersad Santokhi presenteer­t het verkiezing­sprogramma 2020 aan zijn achterban in het partijcent­rum. De partij heeft lotsverbet­ering beloofd aan Surinaamse­rs indien zij regeermach­t krijgt. (Timesfoto: Tatjana Muskiet)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname