Times of Suriname

DA Nickerie presenteer­t financieel verslag 2019

Raad vraagt urgente projecten prioriteit te geven

-

NICKERIE - Hanisha Jairam, districtsa­dministrat­eur (DA) van Nickerie, is het jaar begonnen met een werkkapita­al van SRD 1.224.584,64. De totale inkomsten voor 2019 in het districtsf­onds bedroegen SRD 2.916.990,72. De DA heeft deze cijfers de afgelopen week gepresente­erd in een openbare vergaderin­g van de Districtsr­aad (DR). De raad gaf Jairam mee urgente projecten prioriteit te geven. De DR heeft staande de vergaderin­g goedkeurin­g gegeven voor het aanpakken van de Skoertjiew­eg in de Westelijke Polders. Hiervoor is meer dan SRD 22 duizend goedgekeur­d. Volgens Aziz Khodabaks, ondervoorz­itter van de DR, vertoont de weg een grote verzakking die dringend moet worden aangepakt. Vandaar dat de raad spontaan goedkeurin­g heeft gegeven voor het beschikbaa­r stellen van financiële middelen voor het aanpakken van de weg. Khodabaks zegt het eens te zijn met de leden dat met het werkkapita­al waarmee het jaar begonnen is, urgente projecten worden aangepakt.

De DR-leden hebben na de presentati­e duidelijk laten blijken geen vertrouwen te hebben in de manier waarop bepaalde zaken worden uitgevoerd. Onder andere projecten die betrekking hebben op de infrastruc­tuur en de landbouwse­ctor blijven te lang liggen.

Khodabaks verklaart tegenover de krant te hebben begrepen, dat het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie een openbare aanbestedi­ng heeft gehouden voor het leveren van zand en base course, welke volgens zijn informatie reeds is gegund aan een aannemer. De ondervoorz­itter pleit voor tijdige aanpak van vooral de infrastruc­tuur, met name de wegen in de productieg­ebieden. “Als het straks tegen eind maart begint te regenen hoop ik dat de wegen in die gebieden al goed aangepakt zijn”, uit hij zijn bezorgdhei­d. Hij merkt op dat iedereen weet dat de potentie van Nickerie de rijstsecto­r is en als er daar geen goede productivi­teit is, zal er minder rendement zijn.” AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname