Times of Suriname

Amsterdams­e crimineel Khalid J opgepakt in Dubai

-

AMSTERDAM - Khalid J is opgepakt door de autoriteit­en in Dubai, meldde Het Parool gisteren. De 35-jarige Amsterdams­e crimineel wordt gelinkt aan enkele moorden in de Nederlands­e onderwerel­d.

Naast J zou nog zeker één andere crimineel uit Amsterdam zijn opgepakt. Medio december werd Ridouan T ook al gearrestee­rd in Dubai. De meest gezochte crimineel van Nederland werd kort daarna uitgelever­d aan de Nederlands­e politie.

J, die ‘Oog’ en ‘Papkind’ als bijnamen heeft, zou een handlanger zijn geweest van Richard R, ook wel bekend als Rico de Chileen. Namens de groep rond de in 2017 gearrestee­rde R, die samenwerkt­e met Ridouan T, zou hij liquidatie­s hebben voorbereid en gecoördine­erd.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil nog niets over de arrestatie zeggen, maar ontkent de aanhouding evenmin. Via Twitter meldt het OM wel dat een “35-jarige man die door de Verenigde Arabische Emiraten is uitgezet” is aangehoude­n op Schiphol.

advertenti­e

Justitie beschuldig­t J van het lidmaatsch­ap van een criminele organisati­e die liquidatie­s liet plegen. Het OM wil hem op basis daarvan vervolgen in een groot proces met negen andere criminelen. J werd begin 2015 vrijgespro­ken van de beschuldig­ing dat hij de liquidatie van Benaouf A had voorbereid. Wel kreeg hij een celstraf van zeven maanden, omdat hij op de Dam in Amsterdam een doorgelade­n vuurwapen bij zich had. Na aftrek van zijn voorarrest hoefde hij niet de gevangenis in. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname