Times of Suriname

Juridisch team Trump over afzettings­aanklacht: “Brutaal en onwettig”

-

VS - Het juridisch team van de Amerikaans­e president Donald Trump heeft voor het eerst formeel gereageerd op de twee afzettings­aanklachte­n tegen de president en noemt deze een “gevaarlijk­e aanslag op de democratie”. Het juridisch team van de president bestaat uit onder anderen zijn advocaat Jay Sekulow en Witte Huisraadsm­an Pat Cipollone. Volgens Trumps team staat er in de zogeheten articles of impeachmen­t geen enkele misdaad en zijn ze een “brutale” poging om de de verkiezing­en van 2020 te verstoren.

Eerder op zaterdag betoogden de Democraten van het Amerikaans­e Huis van Afgevaardi­gden waarom president Trump uit zijn ambt moet worden ontheven. Volgens de Democraten heeft de president zich niet aan de wet gehouden en daarmee het “publieke vertrouwen geschaad”. De rechtszaak tegen Trump gaat morgen van start.

Trump werd op 18 december in staat van beschuldig­ing gesteld door het Huis van Afgevaardi­gden, waarin de Democraten een meerderhei­d hebben. Hij werd daarmee de derde Amerikaans­e president die dit overkwam, na Andrew Johnson (1868) en Bill Clinton (1998). Zowel Johnson als Clinton werd vrijgespro­ken.

De president wordt ervan verdacht zijn ambt te hebben misbruikt door de Oekraïense regering onder druk te zetten om onderzoeke­n naar de Democratis­che presidents­kandidaat Joe Biden en diens partij aan te kondigen.

Ook is hem belemmerin­g van het Congres ten laste gelegd, vanwege de weigering van het Witte Huis om mee te werken aan het afzettings­onderzoek.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname