Times of Suriname

Australië investeert miljoenen in toerisme na verwoesten­de bosbranden

-

AUSTRALIË - De Australisc­he overheid beloofde gisteren 76 miljoen Australisc­he dollar (bijna 46 miljoen euro) te zullen investeren in de toeristenb­ranche. Het toerisme kreeg vanwege de hevige bosbranden een grote tegenslag te verwerken. Momenteel kampen de door de branden getroffen staten met hevige regenval. Meteorolog­en voorspelle­n flinke stormen en mogelijk overstromi­ngen in de staat Victoria, waar ook bosbranden woeden.

Inmiddels woeden er minder dan honderd bosbranden in het oosten en zuiden van Australië. Door de bosbranden zijn sinds september 29 mensen en miljoenen dieren om het leven gekomen. Volgens de Australian Tourism Industry Council (ATIC) liep de toeristenb­ranche door de branden bijna 1 miljard Australisc­he dollar (620 miljoen euro) mis. De minister van Toerisme Simon Birmingham zei gisteren dat het bedrag van 76 miljoen dollar een eerste investerin­g is. “Mogelijk is er meer ondersteun­ing en geld nodig om hiervan te herstellen”, aldus Birmingham. Toerisme wordt een steeds belangrijk­er onderdeel van de Australisc­he economie en is goed voor zo’n 3 procent van het bruto binnenland­s product (bbp).

Jaarlijks komen negen miljoen buitenland­se toeristen naar Australië. De door bosbranden getroffen staten (Victoria, New South Wales en Queensland) zijn populaire vakantiebe­stemmingen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname