Times of Suriname

RB Leipzig blijft aan kop

- Konrad Laimer van RB Leipzig wordt belaagd door twee verdediger­s. (Foto: AD)

VOETBAL - RB Leipzig heeft de tweede seizoenshe­lft van de Bundesliga met een overwinnin­g hervat. De ploeg van Julian Nagelsmann zegevierde met 3-1 over Union Berlin. RB Leipzig heeft nu vijf punten meer dan nummer twee Borussia Mönchengla­dbach, dat vrijdag met 2-0 bij Schalke 04 verloor.

Het team van Nagelsmann speelde een zeer matige eerste helft tegen de promovendu­s, die na tien minuten al aan de leiding ging en vervolgens opvallend genoeg op enigszins makkelijke wijze overeind bleef. Het ontbrak bij RB Leipzig aan snelheid en creativite­it zodra het doelgebied van de opponent werd opgezocht. Aan de 0-1 ging enkele fouten van RB Leipzig vooraf: na een onzuivere pass van Marcel Halstenber­g op Lukas Klosterman­n ging laatstgeno­emde in de fout en kon Marcus Bülter op aangeven van Sebastian Andersson voor de 0-1 zorgen. Pas in de slotminute­n kon de ploeg van Nagelsmann de druk op de bezoekers verhogen, maar zonder resultaat.

RB Leipzig zorgde na rust voor de ommekeer, mede dankzij een schitteren­d doelpunt van Werner in de 51e minuut. De aanvaller kreeg op de rand van het zestienmet­ergebied alle ruimte en mikte het leer schitteren­d én met veel kracht in de kruising: 1-1. Na nog geen uur spelen verscheen ook de 2-1 op het scorebord, toen de bal na een corner vanaf links uiteindeli­jk door Marcel Sabitzer op acrobatisc­he wijze van dichtbij werd afgerond.

Het slotakkoor­d kwam acht minuten voor tijd op naam van Werner. De aanvaller kreeg het leer aan de linkerkant van het strafschop­gebied en schoot de bal diagonaal achter Rafal Gikiewicz: 3-1. Het is voor het eerst in de geschieden­is van de Bundesliga dat een club negen competitie­duels op rij minimaal drie keer scoort. In de uitwedstri­jd tegen SC Freiburg (2-1), eind oktober, kwam men voor het laatst in competitie­verband tot minder dan drie goals. (VP)