Times of Suriname

Chelsea in laatste minuut ten onder

-

VOETBAL - Newcastle United heeft zaterdag in de allerlaats­te minuut gewonnen van Chelsea. The Magpies beperkten zich bijna negentig minuten lang tot verdedigen, maar wisten in de vierde minuut van de blessureti­jd de overwinnin­g te ‘stelen’ dankzij een kopbal van Isaac Hayden: 1-0.

Newcastle United startte met een 5-4-1-formatie en had vanaf het begin duidelijk weinig aanvallend­e intenties.

Chelsea had veruit het meeste balbezit, maar slaagde er nauwelijks in door de muur van de Newcastle-verdediger­s te komen. De eerste grote kans in de eerste helft was voor de eenzame Newcastles­pits Joelinton, die op de lat kopte. Even later had Tammy Abraham een enorme mogelijkhe­id voor Chelsea, maar ook hij raakte de lat.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders, al liepen de Chelsea-aanvallen wat beter. Mason Mount bereikte in de 53e minuut Willian in kansrijke positie, maar de Braziliaan verprutste de kans. Verderop in het tweede bedrijf brak Abraham gevaarlijk door, maar oog in oog met doelman Martin Dubravka miste de Brit de controle om met links af te ronden. Tien minuten voor tijd was Abraham nog dichterbij, maar ditmaal werd de inzet van de aanvaller van de lijn gehaald.

In de absolute slotfase werd Newcastle nog dreigend, maar Joelinton raakte de bal verkeerd en schoot ver naast. Chelsea bleef bovenligge­nd, maar liep steeds op tegen de verdedigin­g van Newcastle. In de 94e minuut pakte Newcastle vrijwel uit het niets alsnog de zege. Allan SaintMaxim­in verstuurde een hoge voorzet richting de zestien van Chelsea, waarna Isaac Hayden de winnende binnen kopte: 1-0. (VP)