Times of Suriname

Manchester City laat wederom punten liggen

- Sergio Agüero van Manchester City wordt getackeld door twee verdediger­s. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - Manchester City kan het laatste sprankje hoop op de landstitel vermoedeli­jk laten varen. Voor eigen publiek kantelden de manschappe­n van de jarige Josep Guardiola een 0-1 achterstan­d tegen Crystal Palace om met twee late goals, maar vlak voor het einde kreeg Manchester City toch het deksel op de neus: 2-2. Crystal Palace nam een 1-0 voorsprong mee de rust in. Het doelpunt kwam voort uit de enige serieuze kans voor de bezoekers in het eerste bedrijf: een corner van James McCarthy werd door Gary Cahill doorgekopt richting Cenk Tosun, die bij de tweede paal geheel vrij stond en dankbaar gebruikmaa­kte van de mogelijkhe­id. Manchester City had zeker qua balbezit een overwicht en was in de veertiende minuut via Kevin

De Bruyne dicht bij het openingsdo­elpunt gekomen. De Belg krulde een vrije trap over de muur en tegen de lat. De tweede helft week zeker in het eerste halfuur qua spelbeeld niet veel af van de eerste helft. Manchester City domineerde, maar grote kansen waren spaarzaam. Raheem Sterling krulde de bal langs de verkeerde kant van de paal; doelman Vicente Guaita zat Sergio Agüero in de weg. Jaïro Riedewald kwam met de schrik vrij, twintig minuten voor tijd, toen zijn handsbal niet werd bestraft met een penalty. Na een voorzet van Sterling werkte Riedewald de bal met zijn voet tegen zijn hand, maar de arbitrage kende geen strafschop toe. Zodoende begon de tijd te dringen voor Manchester City, maar de gastheer leek de wedstrijd toch volledig te kantelen door toedoen van Agüero.

Acht minuten voor tijd nam de Argentijn de gelijkmake­r voor zijn rekening: hij kopte van dichtbij de gelijkmake­r tegen de touwen na een scherpe voorzet van Gabriel Jesus. Het was de 250ste officiële treffer van Agüero voor The Citizens. Nummer 251 volgde niet veel later en kwam opnieuw voort uit een kopbal, ditmaal na voorbereid­end werk van Benjamin Mendy. Het laatste woord was desondanks aan Crystal Palace. In de tegenstoot dribbelde Wilfried Zaha richting de zestien en leverde hij een voorzet, die via Fernandinh­o achter doelman Ederson belandde. Ondanks dat de arbitrage vijf minuten aan blessureti­jd toekende, wist Manchester City niet opnieuw op voorsprong te komen. (VP)