Times of Suriname

Nibte bezorgt Leo Victor een punt

-

VOETBAL - Albert Nibte heeft met nog drie minuten te gaan in de wedstrijd, Leo Victor een punt bezorgd. Vrijdagavo­nd in het Essedstadi­on kwam het team tegen Broki in de competitie van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Door het gelijkspel heeft Leo Victor acht punten en Broki heeft er vijf.

Broki begon de wedstrijd veel beter en opende ook de score. In de dertiende minuut was het Cerezo Haabo die het doelpunt maakte: 10.

Leo Victor liet het hoofd niet hangen en kwam goed terug. Het kreeg in de eerste tien minuten na het doelpunt van Haabo de mogelijkhe­id om de score gelijk te trekken, maar faalde. Pas in de 38e minuut werd de score gelijkgetr­okken door Jordan Menes. Echter, Leo Victor kon niet lang hiervan genieten, want het kreeg direct een tegendoelp­unt via Gilberto Eind: 21. Deze werd ook de ruststand in de ontmoeting.

Leo Victor kwam gemotiveer­d uit de kleedkamer en zette Broki onder heel veel druk. Broki hield de ruimtes in de achterhoed­e klein, maar in de 58e minuut vond Jamal Pocornie toch het net en bracht teams weer op gelijke hoogte: 22. De Leeuwen gooiden hierna alles in de aanval wat hen juist fataal werd, want Virgil Najoe verschalkt­e doelman Kevin Pandooi van Leo Victor: 32. Broki was hiermee op weg naar een overwinnin­g, maar Nibte dacht er anders over. Drie minuten voor het eindsignaa­l maakte hij het derde doelpunt voor de oranjezwar­te formatie.