Times of Suriname

Transvaal slikt bittere pil in

-

VOETBAL - Transvaal heeft gisteren een bittere pil moeten inslikken in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. De onlangs jarige club verloor de Surinaamse klassieker van Robinhood met 04, nadat het bij de rust met 02 achterston­d. Door deze zege komt Robinhood op twaalf punten uit vier wedstrijde­n, terwijl Transvaal blijft steken op vijf punten uit vier duels.

Robinhood domineerde het spel al vanaf het eerste fluitsigna­al en vooral Roche Rosebel zorgde voor veel dreiging. Na ongeveer twintig minuten spelen kreeg de snelle vleugelaan­valler een gouden kans om de score te openen, na een blunder in de verdedigin­g van Transvaal, maar hij schoot het leder net naast. Even later viel toch nog het doelpunt en Rosebel had een groot aandeel in deze treffer. Hij passeerde zijn tegenstand­er op de rechterfla­nk en legde de bal keurig terug voor Juari Miranda, die het leder keihard in het net schoot. Transvaal had geen antwoord op het spel van Robinhood en werd nauwelijks gevaarlijk. Het werd erger voor de groenwitte formatie toen Rosebel uit een goed uitgespeel­de aanval voor de 20 zorgde. Met deze score zochten de clubs de kleedkamer­s op.

Ook in de tweede helft was Robinhood de bovenligge­nde partij en enkele minuten na rust kwam het team van trainer Roberto Gödeken op 30 na een eigen doelpunt van doelman Rainel Godfried van Transvaal. Uit een scrimmage schoot Gillian Maatrijk het leder richting het doel en Godfried probeerde de bal uit zijn doel te houden, maar die belandde via hem in het doel. Transvaal kreeg hierna enkele halve kansen via Alvaro Verwey, maar een tegentreff­er bleef uit. Robinhood kreeg nog hele goede kansen om uit te lopen, maar dankzij doelman Godfried bleef de schade beperkt voor Transvaal. In de slotminute­n viel alsnog de 40, toen Rosebel uit een heel moeilijke hoek Godfried met een schot verraste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname