Times of Suriname

Liverpool verstevigt koppositie

- Georginio Wijnaldum van Liverpool wordt getackeld door Andreas Pereira. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - Liverpool heeft de koppositie in de Premier League verstevigd met een zege op aartsrivaa­l Manchester United. Op Anfield werd het 20 door doelpunten van Virgil van Dijk en Mohamed Salah. De voorsprong op nummer twee Manchester City is nu zestien punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

Met Van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis schoot Liverpool uit de startblokk­en tegen het gedevaluee­rde

Manchester United, dat onder meer Paul Pogba en Marcus Rashford moest missen door blessures. Na een kwartier spelen was het raak: Van Dijk torende bij een corner hoog boven alles en iedereen: 10. Kort daarna dacht Liverpool via Roberto Firmino op 20 te komen, maar na het bestuderen van de beelden door de VAR werd geconclude­erd dat David de Gea werd gehinderd door Van Dijk. Victor Lindelof, die de bal dramatisch wegwerkte, kon daardoor opgelucht ademhalen. Oók een doelpunt van Wijnaldum werd afgekeurd, vanwege buitenspel. Manchester United zette daar weinig tegenover, maar kreeg wel mogelijkhe­den. Andreas Pereiro verzuimde de gelijkmake­r te maken, terwijl Fred op doelman Alisson Becker stuitte. Ook Anthony Martial faalde in de afwerking. In grote delen van de wedstrijd werd de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer overlopen.

Het overwicht van Liverpool resulteerd­e in goede kansen voor Sadio Mané, een grote misser van Mohamed Salah en een schot op de paal van Jordan Henderson. In de dying seconds maakte Salah er op de counter toch nog 20 van, waardoor The Reds ook in de 22ste wedstrijd van het seizoen ongeslagen blijven. Het gat met Manchester City is nu maar liefst zestien punten. Manchester United heeft zelfs 30 punten minder dan de aartsrivaa­l. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname