Times of Suriname

Ajax boekt eerste competitie­zege in 2020

-

VOETBAL - Ajax heeft de eerste competitie­wedstrijd van 2020 omgezet in drie punten. Sparta-invaller Joël Piroe maakte het in de slotfase nog spannend, maar de Amsterdamm­ers hielden stand: 21. Een domper was het uitvallen van Hakim Ziyech.

De eerste mogelijkhe­id van de wedstrijd was voor Sparta. Na amper vijftig seconden kreeg Ragnar Ache dé kans op een snelle openingstr­effer, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Na een speldenpri­kje van Tadic, die de uitstekend keepende Ariel Harush op aangeven van Babel niet wist te verschalke­n, opende Donny van de Beek de score. De middenveld­er kreeg de bal voor zijn voeten, schoot hard binnen en deed daarmee wat Tadic naliet: 10.

In de tweede helft viel Hakim Ziyech uit met een onduidelij­ke blessure en kwam Jurgen Ekkelenkam­p als zijn vervanger. Even later werd het 20. Gravenberc­h combineerd­e met Tadic en Ekkelenkam­p en scoorde net als in de laatste wedstrijd van 2019, thuis tegen ADO Den Haag.

Ajax leek in veilige haven, maar niets bleek minder waar. Sparta beet van zich af, had eerst nog pech bij een schot op de paal van Abdou Harroui, maar kwam een kwartier voor tijd tóch dichterbij: Joël Piroe troefde Noussair Mazraoui af en schoot de bal onberispel­ijk achter Andre Onana: 21. In de slotminute­n kwam Ajax goed weg. Eerst voorkwam Lisandro Martínez - via de paal - een doelpunt van Adil Auassar, waarna Joël Veltman een poging van Ache van de lijn haalde. Bovendien stopte Onana een schot van Deroy Duarte. Door de benauwde overwinnin­g vergroot Ajax de voorsprong op nummer twee AZ, dat zaterdag verloor van Willem II, naar zes punten.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname