Times of Suriname

Supersnell­e overwinnin­g McGregor bij comeback

-

MMA De Ierse kooivechte­r Conor McGregor heeft zijn rentree, na een kortstondi­ge afwezighei­d, opgeluiste­rd met een explosieve overwinnin­g. In de TMobile Arena in Las Vegas sloeg hij de Amerikaan Donald ‘Cowboy’ Cerrone tegen de vlakte, nog voordat het gevecht goed en wel was begonnen.

De wedstrijd duurde welgeteld 40 seconden. In het begin deelde McGregor een aantal tikken uit met zijn schouder tegen het hoofd van de Amerikaan. Daarna raakte hij hem nog met een hoge trap. Een klap met McGregors linkervuis­t bracht Cowboy naar de grond. Vanaf dat moment kon de Ier erop los slaan, waarop de scheidsrec­hter Cerrone uit zijn lijden verloste.

Het was voor de 31jarige McGregor zijn eerste wedstrijd bij vechtbond UFC sinds zijn verloren titelparti­j tegen de Rus Chabib Noermagome­dov in oktober 2018. Hij staat nu op 22 overwinnin­gen in de Mixed Martial Arts (MMA), tegenover vier verliespar­tijen. De 36-jarige Cerrone geldt als een veteraan binnen de UFC en heeft onder meer de meeste overwinnin­gen op zijn naam staan.

Vorig jaar maart besloot McGregor een punt te zetten achter zijn sportcarri­ère, maar daar kwam hij al snel op terug. Dat werd duidelijk toen de UFC (Ultimate Fighting Championsh­ip) ruim een halfjaar later bekendmaak­te dat McGregor in 2020 weer in de achthoekig­e kooi (octagon) zal staan.

McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschille­nde vechtvorme­n en technieken, de wereldtite­l in twee verschille­nde gewichtskl­assen in bezit te hebben (vedergewic­ht en lichtgewic­ht). (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname