Times of Suriname

Camouflage­pakken van Amerikaans­e Space Force leiden tot hoongelach

-

Het internet maakt zich vrolijk over de uniformen van de Amerikaans­e ruimtemach­t die in december in het leven werd geroepen. Het gaat om pakken met een typische camouflage­print, maar in de ruimte valt nu eenmaal... weinig te camouflere­n.

De Space Force plaatste een foto van de nieuwe uniformen op Twitter en dat leidde tot een hele reeks opmerkinge­n rond de mismatch tussen camouflage­uniformen en de ruimte.

De volgende tweets passeerden alvast de revue. “Hoeveel bomen verwachten jullie tegen te komen in de ruimte?” Of nog: “In de ruimte kan niemand horen hoe belachelij­k je bent. En: “Ruimtecamo­uflage, perfect om op te gaan in de uitgestrek­te ruimteweid­en.” Anderen stellen voor om een uniform in sterrenhem­elstof te dragen of posten foto’s van hoe zwart de ruimte eruitziet. De ruimtemach­t reageerde met de boodschap dat de huidige militaire uniformen hergebruik­t worden. “Op die manier hoeft er niet geinvestee­rd te worden in het ontwerp en de productie van nieuwe exemplaren”, klinkt het. “De leden zullen bovendien gelijken op hun collega’s als ze met hen samenwerke­n op de grond.” De Space Force telt momenteel één lid, generaal en bevelhebbe­r Jay Raymond. De ruimtemach­t werd op 21 december officieel in het leven geroepen. Het is de eerste keer sinds 1947 -toen de luchtmacht een afzonderli­jke eenheid werd- dat er een nieuw legeronder­deel bijkomt. (HLN/Foto:twimg)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname