Times of Suriname

Dievegge past juwelen van 2 miljoen dollar, wil ze ‘in daglicht zien’ en vlucht winkel uit

-

CALIFORNIE - Het is een stoutmoedi­ge dievegge gelukt om juwelen ter waarde van meer dan twee miljoen dollar (euro 1,8 miljoen) te roven uit een juweliersz­aak in Californië.

Karen Yvonne Floyd (54) trok naar het chique indoorwink­elcomplex South Coast Plaza in de stad Costa Mesa. Volgens de politie wandelde ze één van de juwelenwin­kels binnen waar ze niet nader genoemde sieraden ging passen.

De vrouw deelde het personeel doodleuk mee dat ze de juwelen “in het daglicht” wou zien en wandelde prompt naar de uitgang. Bewakers deelden haar mee dat ze de juwelen niet mocht meenemen, waarop ze een groot mes tevoorschi­jn haalde. Of dit mes in een handtas dan wel een reistas zat, is niet duidelijk. Floyd zette het met de sieraden aan op een lopen. De bewaking kon haar klaarblijk­elijk niet bijbenen. De vrouw bereikte haar auto op de parking en reed weg. Naar welke juwelier Floyd precies ging, liet de politie in het midden.

De speurders konden aan de hand van camerabeel­den Floyds nummerplaa­t achterhale­n. Het leidde twee dagen later tot een huiszoekin­g in haar appartemen­t in het nabijgeleg­en Newport Beach. Agenten troffen daar de buitgemaak­te juwelen en het mes aan. De vrouw is niet veel later opgepakt.

Ze kreeg vier aanklachte­n tegen zich te horen en pleitte niet schuldig. Floyd kwam op vrije voeten na het storten van een borgsom van 100 duizend dollar. De vrouw moet vrijdag een hoorzittin­g bijwonen waar de rechter de stand van het onderzoek te horen krijgt. Volgens de East Bay Times is Floyd niet aan haar proefstuk toe. Ze zou vorige maand een Land Rover hebben gestolen. (HLN/Foto:Los Times)

Angeles

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname