Times of Suriname

Rovers wilden autosleute­l

-

PARAMARIBO – De 50 jarige Manodjkuma­r Mohan, ex-politieman, is gisteren in een barbershop aan de Welgedacht A-weg doodgescho­ten. Hij werd geraakt in zijn buikstreek en overleed ter plekke.

Ulrich Tjin Liep Shie, commissari­s van politie, bevestigt dit geval. Hij heeft zich persoonlij­k georiëntee­rd op de plaats. De ex-politieman was als klant in de barbershop. Twee rovers stormden de zaak binnen en hielden het slachtoffe­r en anderen onder schot. Zij overrompel­den de kapper en wilden de autosleute­l van de expolitiem­an stelen. Het latere slachtoffe­r stribbelde tegen waardoor er een worsteling ontstond. Daarbij heeft de rover hem geschoten in de buikstreek. Na de daad renden de criminelen weg en stapten in een auto. Het is onbekend in welke richting zij zijn gereden.

Volgens Tjin Liep Shie is het ontzielde lichaam in beslag genomen voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing. Hij zegt dat het onderzoek gaande is om de daders in beeld te brengen. De kapper liep geen letsel op. De doodgescho­ten expolitiem­an had de rang van onderinspe­cteur.

De krant verneemt van de kapper dat hij bezig was het hoofdhaar van de man te knippen. Hij zag plotseling dat twee mannen die hun mond hadden bedekt met een doek, de zaak binnenkwam­en. Beide mannen waren gewapend. Volgens hem plaatsten de daders hun auto naast de barbershop. Een van de rovers ging naar de ex-politieman en vroeg naar zijn autosleute­l, maar de man weigerde die af te geven, wat uitmondde in een gevecht en een beschietin­g. De andere crimineel probeerde de halskettin­g van de kapper buit te maken, maar die viel op de vloer. Hij raapte die niet op, maar wist de ketting van een andere klant buit te maken.

De krant verneemt van bronnen dat de ex-politieman van de bank kwam en een groot bedrag in een zwarte tas in de auto had. Het vermoeden bestaat dat de rovers het gemunt hadden op het geld en dat zij hem waarschijn­lijk hebben achtervolg­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname