Times of Suriname

Maduro laat invallen plegen bij kantoren Guaido

-

CARACAS - Agenten van Sebin, Venezuela’s Inlichting­en Dienst, pleegden gisteren in opdracht van Nicholas Maduro invallen bij de kantoren van oppositiel­eider Juan Guaido. De oppositiel­eider is momenteel aan het reizen in Europa.

“We hebben een bevestigin­g ontvangen dat de Sebinagent­en in de kantoren zijn van president Guaido”, aldus Delsa Solorzano die lid is van het parlement. De oppositie gaf tevens te kennen dat een van haar leden, Ismael Leon, werd gearrestee­rd toen hij op weg was naar het parlements­gebouw.

“Lafhartige dictatuur!”, zegt Guaido die vanuit de hoofdstad van Engeland, London, reageert op het nieuws. De kantoren van Guaido die gevestigd zijn in de Zurichtore­n in Caracas werden in de namiddag omsingeld door gewapende Sebin-agenten die in het zwart gekleed waren. De oppositiel­eden gaven te kennen dat de kantoren leeg waren toen de invallen gepleegd werden en dat enkele leden geen toegang hadden tot de kantoren.

“Ze hebben geen toestemmin­g, geen getuigen en ook geen bevelschri­ft tot huiszoekin­g”, aldus Solorzano die de pers buiten het gebouw te woord stond. Zijn collega Angel Torres gaf aan dat de agenten onverwacht­s binnenkwam­en en dat de oppositie vreest dat ze valse bewijzen kunnen verbergen.

Guaido, voorzitter van het parlement, wordt door de Verenigde Staten van Amerika en meer dan 50 andere landen erkend als de president van Venezuela. President Nicolas Maduro probeerde onlangs ook de herverkiez­ing van Guaido als voorzitter van het parlement te blokkeren.

De Venezolaan­se autoriteit­en waren niet bereikbaar voor commentaar omtrent de arrestatie van Leon.

De 36-jarige Guaido negeerde een reisverbod en stapte in een vliegtuig richting Engeland voor een ontmoeting met premier Boris Johnson. Dit bezoek maakt deel uit van zijn Europese reis. Guaido is ook van plan om een bezoek te brengen aan het World Economic Forum in Davos, Zwitzerlan­d.

Maandag bracht Guaido een bezoek aan Bogota, Colombia waar hij een ontmoeting had met de Amerikaans­e minister van Buitenland­se Zaken, Mike Pompeo. Pompeo gaf te kennen dat Guaido kan rekenen op de steun van de Verenigde Staten bij de pogingen om Maduro uit het machtscent­rum te krijgen.

(Aljazeera)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname