Times of Suriname

Illegale vuilstortp­laatsen baart dc Wanica-Noordwest zorgen

-

PARAMARIBO – De vele illegale vuilstortp­laatsen in het district Wanica-Noordwest baart de districtsc­ommissaris (dc) zorgen. Een medewerker van de afdeling Burger Informatie Centrum (BIC) geeft aan dat er met man en macht eraan gewerkt wordt om dit tot het verleden te laten behoren. Ze geeft aan dat de plekken waar er regelmatig vuil gedumpt wordt, steeds weer worden opgeruimd.

Volgens de medewerker maken de milieuverv­uilers er vaak een gewoonte van om vuil te dumpen op afgelegen plekken, waarbij er sprake is van illegaal vuil dumpen. “Het komt niet eerlijk over bij vrijwillig­ers die de straten en verschille­nde woonwijken proberen schoon te houden en dan heb je weer van die asociale burgers die ervoor kiezen om die plek weer te vervuilen”, zegt hij. Zo is recentelij­k het kruispunt van de Commissari­s Weythingwe­g en Leiding 8 ontdaan van zwerfafval.

Voorts geeft de medewerker aan dat de burgers eerder ervoor kiezen om hun afval op een hoek of langs de weg te dumpen, in plaats van het netjes te gooien op de bestemde vuilstortp­laatsen. In de meeste gevallen komt het voor dat de Milieupoli­tie en de bestuursam­btenaren niet makkelijk erachter kunnen komen, wie zich hieraan schuldig maken.

Verder zegt hij dat indien de milieuverv­uiler op heterdaad wordt betrapt of de gegevens van de persoon worden aangetroff­en, dan wordt die opgespoord en gevraagd het vuil per direct te verwijdere­n. Deze persoon krijgt dan een fikse boete.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname