Times of Suriname

Schiphol en airlines treffen nog geen maatregele­n tegen coronaviru­s

-

AMSTERDAM - Schiphol en vliegmaats­chappijen die vanaf de Amsterdams­e luchthaven naar Chinese steden vliegen waar het coronaviru­s om zich heen grijpt, treffen nog geen extra maatregele­n om de gezondheid van passagiers aan boord te waarborgen, blijkt woensdag uit een rondgang van NU.nl.

Alle partijen houden de maatregele­n van de Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie (WHO) en overheidsi­nstanties in de gaten, maar zien geen reden om zelf in actie te komen.

Drie grote luchtvaart­maatschapp­ijen die vanaf Amsterdam naar China vliegen en Wuhan aandoen, de stad die als epicentrum van de uitbraak is aangemerkt, bieden tot 29 maart volledige teruggave van de boekingsko­sten aan, bevestigen woordvoerd­ers van China Eastern, China Southern en China Airlines.

“Daarnaast wordt passagiers bij China Airlines aangeraden de gehele vlucht mondkapjes te dragen”, aldus de woordvoerd­er. Bij aankomst in Wuhan en de Taiwanese hoofdstad Taipei wordt ook de temperatuu­r gemeten van iedere passagier, ongeacht waar zij vandaan zijn gevlogen, op bevel van beide luchthaven­s.

KLM zegt in gesprek met NU.nl dat er voorlopig geen maatregele­n worden getroffen en de standaard hygiënepro­cedures gevolgd worden.

Steeds meer internatio­nale luchthaven­s troffen de laatste dagen maatregels vanwege de virusuitbr­aak in China. In Australië, Hongkong, Rusland, Singapore en de VS worden verscherpt­e

controles

uitgevoerd.

Voor Schiphol is het nog geen reden om de procedures aan te scherpen. Dat doet de luchthaven normaliter in samenspraa­k met het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM), maar een woordvoerd­er laat weten dat de kans op een besmetting in Nederland “nihil” is, omdat er geen directe vluchten vanuit Wuhan op Schiphol landen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname