Times of Suriname

Bramah bezorgt Cruzeiro drie punten

-

VOETBAL - Javier Bramah heeft ervoor gezorgd dat Cruzeiro de drie punten pakte tegen hekkenslui­ter Prakash, in de eersteklas­secompetit­ie van de Nickerie Voetbal Bond. Het team won dinsdag in het Pierkhanst­adion met 3-2. Cruzeiro heeft door de overwinnin­g vijftien punten, terwijl Prakash op de laatste plaats blijft staan met een punt. Prakash had in vijf wedstrijd- en nog geen enkele overwinnin­g geproefd en wilde veranderin­g brengen hierin. Het team begon goed en nam in de 33e minuut de voorsprong door een doelpunt van Giovanni Molly: 1-0. Echter, Prakash kon niet lang genieten van de voorsprong, want Jamaal Sedoc trok de score gelijk: 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft nam Cruzeiro de voorsprong door een doelpunt van Bjorn Jessurun, maar Simion Alwanahi trok teams weer op gelijke hoogte. Prakash had hierna een goede kans om de wedstrijd te domineren, toen in de 73e minuut Jonathan Edwards de rode kaart kreeg. Het tien man spelende Cruzeiro deed er alles aan om de wedstrijd niet te verliezen.

Prakash stuurde meer spelers naar voren, maar dit werd de ploeg fataal toen Branah een fout van de achterhoed­e afstrafte en Cruzeiro de overwinnin­g bezorgde.

In de tweede klasse won Garuda ruim van Sidoredjo: 5-1. Murvin Cruickshan­k maakte drie doelpunten, terwijl Yusuf Karioredjo en Romano Wonokarijo de andere doelpunten maakten voor Garuda. Roberto Pawiroredj­o redde de eer van Sidoredjo. Jonathan Amadngali van Sidoredjo kreeg in deze ontmoeting de rode kaart.