Times of Suriname

Tsang wil komende jaren kampioen blijven

-

WORSTEL - Ik ben niet bang voor Fernando Ghoerahoe (WV Meerzorg) en al helemaal niet voor Shaquille van Zichem (SC Tatami). Ik ben van plan om de komende jaren kampioen te blijven en iedereen te verslaan, zegt Marciano ‘Kong’ Tsang.

“Ik ben een worstelaar van Worstelver­eniging Commewijne (WvC) en bang zijn wij nooit geweest voor wie dan ook. De vorming die wij hier bij WvC krijgen is een andere. Vanaf dag 1 van dit jaar ben ik bezig met mijn trainingen, want er bestaat geen ‘break’ voor mij. Ik weet nog niet wie mijn volgende tegenstand­er zal zijn, maar dat maakt ook niet uit. Wie ready is, mag komen. Ook buitenland­se worstelaar­s die het tegen mij willen opnemen zijn welkom”, aldus Tsang.

De zwaargewic­htkampioen van Suriname verkeert in bloedvorm en is zeker niet van plan voor welke tegenstand­er dan ook uit de weg te gaan. Of hij een rematch ziet zitten tegen Shaquille van Zichem, worstelaar en semikampio­en van Suriname, zegt Tsang dat hij Van Zichem dit van harte gunt.

Tijdens de Nationale Worstelkam­pioenschap­pen in december vorig jaar won Tsang van zowel Ghoerahoe als Van Zichem. In de finale eindigde de partij Tsang en Van Zichem in een 4-4 gelijkspel. Om de winnaar te bepalen werd er toen gekeken wie de hoogste scores had neergezet per techniek. Tsang maakte 2 keer 2 punten, Van Zichem behaalde 2 keer 1 punt en 1 keer 2 punten. Hierdoor werd Tsang uitgeroepe­n tot kampioen. Van Zichem werd semikampio­en door van Ghoerahoe te winnen.

“Voor wat Fernando Ghoerahoe betreft, denk ik dat het beter is om van hem te horen of hij tegen mij wil vechten”, zegt Tsang verder. Tsang hoopt dat er dit jaar meer worstelwed­strijden worden gehouden met meer worstelaar­s op de mat. De atleten zijn dan beter gemotiveer­d en leveren zodoende betere prestaties.

“Ik wil dit jaar zeker naar het buitenland gaan om Suriname te vertegenwo­ordigen. Er zijn genoeg competitie­s buiten, maar sponsoring speelt een grote rol. Als dat er is, kunnen wij als atleten zeker meedoen aan internatio­nale toernooien. Hopelijk kan de Surinaamse Worstel Federatie dit jaar veel meer betekenen voor onze sporters, want elke keer krijgen wij te horen dat er geen geld is”, aldus Tsang.

 ??  ?? Barcelona wil zich versterken met Rodrigo. (Foto: Goal)
Barcelona wil zich versterken met Rodrigo. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname