Times of Suriname

“Liever lelijk winnen, dan mooi verliezen”

-

ZAALVOETBA­L – “Liever lelijk winnen, dan mooi verliezen”, zegt trainer Bryan Weewee van All Stars. Het team plaatste zich dinsdag voor de herkansing­sronde van de hoofdklass­e-playoffs van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal won het team van Zwaluw’96 met 3-2, na het trappen van strafschop­pen. De wedstrijd eindigde in de reguliere speeltijd 3-3 gelijk. All Stars won de halve finalebest­ofthree met 2-0.

Weewee zegt dat het niet makkelijk is gegaan. “Deze wedstrijd was een kopie van de eerste. Dit keer namen wij een ruime voorsprong (20) en gaven die uit handen. Hierna moesten wij strijden om de overwinnin­g te pakken. Verder moesten wij alles doen om de vechtlust van onze tegenstand­er te breken. Hierdoor gaan mijn compliment­en naar Zwaluw’96. Zij verdienen mijn respect”, zegt de oefenmeest­er.

Assistent-trainer Prishad Parmessar van Zwaluw’96 geeft aan dat het heel zuur is om zo onderuit te gaan. Parmessar stond dinsdag naast de bank bij Zwaluw’96, omdat trainer Gilliano Sordjo op een cursus zat. Parmessar zegt dat het team in deze ontmoeting bijna alles goed heeft gedaan, maar het ligt toch eruit. De oefenmeest­er zegt dat in de beginfase het team een paar fouten heeft gemaakt en hierdoor achter kwam te staan, maar hierna heeft het zich goed hersteld en de score gelijkgetr­okken. Parmessar zegt ten slotte dat hij trots is op zijn jongens voor de geleverde prestatie. Het team haalde voor het eerste de playoffs, na drie jaar op rij de nacompetit­ie te hebben gemist.

Binnen acht minuten nam All Stars een ruime voorsprong van 2-0, door doelpunten van Selassie Zandveld en Roche Pita. Zwaluw’96 kwam goed terug en door doelpunten van Marcelino Plet (2x) en Ivanildo Misidjan werd de achterstan­d omgezet in een voorsprong: 3-2. Gelton Alphons maakte hierna de score gelijk en stuurde de wedstrijd naar de verlenging. In de verlenging kreeg Bruce Diporedjo een gouden kans om Zwaluw’96 de overwinnin­g te bezorgen, maar hij miste. Hierdoor moest de winnaar bepaald worden door strafschop­pen.

In de eerste wedstrijd werd de winnaar ook bepaald middels strafschop­pen. De eerste vier trappen van Alls Stars en Zwaluw’96 werden feilloos binnengesc­hoten door Iveraldo Pengel, Isaiah Josafath, Claidel Kohinor en Leroy Letnom. Bij de derde trap schoot Raydel Lioe Anjie zijn trap raak voor All Stars, waarna Misidjan de laatste nam voor Zwaluw’96. Die speler van Zwaluw’96 schoot naast het doel en verloren de ontmoeting. Zwaluw’96 is uitgeschak­eld, terwijl All Stars in de herkansing­sronde tegen de verliezer van The Lions-Styx-KG zal spelen.